E sezonul cireșelor, și e bine să le păstrezi codițele, fiindcă au certe virtuți curative. Le ții în săculeți de pânză și le depozitezi într-un loc răcoros și întunecos. Din ele prepari infuziile sau decoctul de leac, scrie clicksanatate.ro.
Sfat CPF: Dacă ai probleme cu reumatismul sau cu guta, poți efectua băi locale cu decoct de cozi de cireșe. Ia o mână de cozi de cireșe și pune-le la fiert într-un litru de apă clocotită. Lasă să fiarbă circa 10 minute, apoi toarnă lichidul obținut în apa din cadă și îmbăiază zonele cu probleme.
Truc CPF: Dacă suferi de insomnii, bea un ceai de cozi de cireșe înainte de culcare. Consumă-l cât e călduț, cu înghițituri mici, cu o oră înainte de somn.
Ajută la eliminarea pietrelor la rinichi
Cozile de cireșe, bogate în potasiu și antioxidanți (flavonoide), sunt un remediu pentru dizolvarea și eliminarea calculilor renali (pietrelor la rinichi) de dimensiuni mici, dar și pentru tratarea infecțiilor urinare. Codițele au rol diuretic și ajută și la eliminarea toxinelor, ceaiul având efect dezinfectant și antiseptic. Se recomandă să bei zilnic circa 1-2 l de ceai neîndulcit din cozi de cireșe. Prepară-l astfel: pune 6-7 lingurițe de cozi la 1 litru de apă. Lasă la fiert circa 4-5 minute. Strecoară și bea lichidul călduț între cele 3 mese principale ale zilei, cam la 2 ore după ce ai mâncat. Îl poți asocia și cu mătase de porumb, pentru un efect mai puternic.