x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Loţiunea ta de corp

Loţiunea ta de corp

de Gina Matei    |    25 Aug 2009   •   00:00
Loţiunea ta de corp
Sursa foto: /STOCKEXPERT

Elasticitatea şi fermitatea pielii pot fi redate cu ajutorul loţiunilor de corp. "Cu condiţia ca loţiunea să fie corect aleasă", precizează Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Miko Med. Criteriul principal de care trebuie să ţii cont când îţi alegi loţiunea este tipul de piele.



FIECARE TIP DE PIELE, CU LOŢIUNEA LUI
Astfel, dacă ai pielea grasă, foloseşte o cremă cu textură uşoară, care să nu aibă în compoziţie nici un tip de ulei. Persoanele cu pielea sensibilă sunt sfătuite să aleagă cremele sau loţiunile de corp care conţin ingrediente naturale, fără alcool şi care au efect calmant şi antiiritant pentru piele. "Loţiunile cu ingrediente naturale sunt indicate tuturor tipurilor de piele pentru că au o acţiune intensă şi durabilă asupra ţesutului. De asemenea, activează procesul de regenerare a celulelor şi protejează echilibrul fiziologic al pielii", completează specialistul nostru. Ai pielea uscată? Soluţia: Foloseşte loţiune de corp cu putere de hidratare maximă.

În cazul în care apar primele semne de îmbătrânire a pielii, apelează la loţiuni ce conţin extract de ceai verde, peptide şi aminoacizi. Pentru a reduce vergeturile, cele mai indicate sunt loţiunile care au în compoziţie unt de shea şi uleiuri minerale.

CITIŢI ETICHETA ŞI TESTAŢI PRODUSUL
Este foarte important să citeşti cu mare atenţie lista ingredientelor! Vei evita astfel posibile alergii şi iritaţii ale pielii. Pentru o mai mare siguranţă, produsul trebuie testat pe o porţiune mică de piele şi abia apoi, dacă nu apare vreo iritaţie, poate fi folosit pe întreg corpul. Dacă ai respectat aceste reguli, poţi trece la aplicarea loţiunii de corp, nu înainte de a te asigura că este momentul potrivit. Pentru că loţiunile de corp pot fi aplicate de două ori pe zi: dimineaţa, pe pielea curată, şi seara, după duş.

"Este o greşeală să aplici odată mai multă loţiune, gândindu-te că astfel pielea ta va fi mai hidratată. Dimpotrivă, rişti să închizi porii, iar pielea nu se va mai oxigena", atrage atenţia specialistul nostru.

O loţiune de corp bună trebuie să asigure şi protecţie solară. Prin urmare, trebuie să o alegem pe cea care ne protejează pielea de razele ultraviolete (UV). Fără protecţia UV, pielea se poate deshidrata, se uscă şi din acest punct până la declanşarea procesului de îmbătrânire prematură sau de declanşare a cancerul de piele nu mai este decât un pas.

×
Subiecte în articol: cosmetica