x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Machiaj de toamnă

Machiaj de toamnă

de Gina Matei    |    18 Aug 2009   •   00:00
Machiaj de toamnă
Sursa foto: /iSTOCKPHOTO

Fardurile de toamnă se inspiră chiar din culorile acestui anotimp. Dacă vreţi un machiaj în tendinţe, puteţi încerca nuanţele de verde crud, roşu, ruginiu.



Dar înainte de machiaj, ar trebui să avem în vedere că, din cauza temperaturilor caniculare şi a razelor ultraviolete, pielea are nevoie de rehidratare. O soluţie o reprezintă cremele revigorante. Persoanele cu ten normal pot opta pentru o cremă cu un grad sporit de hidratare. Ţineţi seama că şi tenul gras are nevoie de creme hidratante. Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Miko Med, recomandă pentru cele două tipuri de ten cremele cu vitamine uleioase (A şi E), lanoline.

RUJ DE TOAMNĂ
Lookul de toamnă propune un ten luminos. Ideea nu este să ai o piele uleioasă, ci un ten proaspăt la orice oră. Aşadar, foloseşte un fond de ten şi un anticearcăn corector iluminant.
Dacă în timpul verii am folosit rujuri mate, toamna este momentul să renunţăm la ele. În acest sezon, alegeţi rujurile puternic hidratante, de genul glossului, care trebuie aplicate de mai multe ori pe zi. În ceea ce priveşte nuanţele, fie optezi pentru un roz suav, fie pentru un roşu trandafiriu.

"Nu trebuie să uitaţi nici de blush", ne sfătuieşte specialistul nostru. Pielea pierde treptat din bronzul verii şi are nevoie de puţină culoare în pomeţi. O culoare naturală, luminoasă. Nici la fardul de obraz nu se mai poartă culorile puternice. Sunt preferate tonurile de bej deschis, piersică, roz mat.

Toamna este, totodată, momentul să renunţăm la rimelul rezistent la apă. În ceea ce priveşte culoarea, rimelul nu trebuie să fie neapărat negru, mai ales dacă eşti blondă sau ai pielea deschisă la culoare.
"În schimb, toamna nu modificăm gama de cosmetice dacă avem o piele sensibilă, ci le vom folosim în continuare pe cele pe care tenul le tolerează", atrage atenţia medicul Viviana Iordache.

×
Subiecte în articol: cosmetica machiaj