x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Machiaj natural şi un bronz firesc

Machiaj natural şi un bronz firesc

de Gina Matei    |    02 Iun 2009   •   00:00
Machiaj natural şi un bronz firesc
Sursa foto: supli_1/

Machiajul natural şi tenul uşor atins de razele soarelul sunt tendinţele acestei veri. Pentru a fi la modă trebuie să renunţăm la utilizarea fondului de ten. Motivul? Încarcă faţa foarte mult, dându-i un aspect îmbătrânit. Dacă totuşi nu puteţi renunţa la acest obicei, alegeţi un fond de ten cu o textură fluidă. Este foarte important ca acesta să fie dotat şi cu un factor de protecţie solară.



"În lunile de vară, nu se folosesc produse cosmetice în exces şi nici în culori foarte aprinse. De altfel, nu se folosesc, în general, produse cosmetice care sufocă pielea. Pentru că o piele sufocată favorizează apariţia petelor", precizează dr Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la centrul medical Miko Med.

FARD DE PLEOAPE LEJER
Vara, sunt indicate culorile calde, oranjul sau cremul discret, la modă anul acesta. Şi în materie de farduri de pleoape există restricţii: "fardurile de pleoape cremă trebuie evitate", ne sfătuieşte dr Viviana Iordache. Pentru că, din cauza căldurii, riscăm ca acestea să se întindă.

Şi pentru că vara este sezonul machiajului lejer, nici machiajul pleoapele nu trebuie să se abată de la această tendinţă. Prin urmare, acesta nu trebuie să fie nici încărcat, nici complicat. Fardurile de obraz trebuie alese în aceleaşi nuanţe calde: oranj sau piersică. Se pot folosi şi pudra sau perlele bronzante.

Pentru ca machiajul să fie complet, aplică un rimel de alungire, în cazul în care îţi doreşti ceva natural sau un rimel de volum, pentru realizarea unui contrast mai puternic.

Rujurile se înscriu în aceaşi tendinţă generală: natural. Dacă eşti adepta glossului, poţi renunţa la conturul de buze. Cele mai potrivite nuanţe de glossuri şi rujuri de vară sunt cele apropiate de culoarea naturală a buzelor.

MACHIATE LA PLAJĂ?
Chiar dacă anul acesta pielea bronzată nu mai este la modă, există în continuare destule doamne şi domnişoare care, cu certitudine, vor ignora această tendinţă. Specialistul nostru le recomandă să folosească în mod corect cremele fotopretectoare. "Modul de folosire este foarte important. Nu trebuie aplicată prea puţină cremă. În cazul în care folosiţi o cremă cu factor de protecţie 20, dar prea puţină, efectele vor fi egale cu cele ale unei creme cu factor 15 sau chiar 10", precizează medicul Viviana Iordache.

Nu numai cantitatea este importantă, ci şi calitatea. Este indicat ca această cremă să se aplice cu 20 de minute înaintea expunerii la soare.

Persoanelor care nu pot renunţa la machiaj nici atunci când merg la plajă, Viviana Iordache le vine în ajutor cu un sfat. " Nu e tocmai sănătos un machiaj într-o astfel de împrejurare. Un machiaj perfect la plajă înseamnă un machiaj discret şi utilizarea unor produse rezistente. Dacă mergem la piscină, trebuie să renunţăm la aplicarea fondului de ten şi a rimelului în exces", adaugă aceasta.

×
Subiecte în articol: cosmetica