x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Rutina zilnică. Orele la care poți să mănânci fără să te îngrași

Rutina zilnică. Orele la care poți să mănânci fără să te îngrași

de Redacția Jurnalul    |    28 Mai 2024   •   18:00
Rutina zilnică. Orele la care poți să mănânci fără să te îngrași
Sursa foto: Hepta

Există anumite ore din zi în care poți să mănânci fără teama că vei acumula kilograme în plus.

Orele la care poți mânca fără griji. Te poți menține în formă dacă respecți un astfel de program

 

Dr. Greg Potter, expert în ceasuri corporale și gazda podcastului Reason & Wellbeing, a prezentat câteva detalii despre rutina zilnică.

Sincronizarea activităților cu ceasul corporal poate ajuta la reducerea stresului, a riscului de atac de cord, îmbunătățește digestia și te ferește de boli grave.

Micul dejun

Dimineața, la ora 8, poți să iei micul dejun. Dacă te trezești mai devreme, așteaptă cel puțin o oră până când vei lua micul dejun. În caz contrar, o masă prea matinală poate genera probleme de sănătate.

„Așteptați cel puțin o oră după trezire înainte de a lua micul dejun. Dacă mâncăm prea devreme, putem experimenta oscilații mari ale glicemiei”, spune Dr. Potter, potrivit The Sun.

Prânz

O altă oră la care poți mânca fără frij este la ora 12.00, când iei prânzul. Un studiu realizat în 2022 la Beijing arată că cei care mănâncă la ora 14:00, înregistrează un vârf de glucoză mai mare după masă. Asta înseamnă o creștere a rezistenței la insulină.

“Consumul unei cantități cât mai mari din aportul zilnic de calorii la începutul zilei este mai bun pentru sănătatea metabolică”, a explicat medicul.

Cină

Altă oră la care poți mânca fără probleme este ora 18.00. Deși multe persoane aleg să se oprească din mâncat chiar mai devreme, de teamă că vor lua în greutate, poate fi periculos pentru organism.

De asemenea, lichidele joacă un rol esențial pentru o stare de bine și un organism sănătos.

“Cercetările au arătat că un mic dejun mare și o cină mică sunt mai bune pentru pierderea în greutate și pentru glicemie decât un mic dejun mic și o cină mare. În mod ideal, nu consumați nicio calorie, inclusiv băuturi, în termen de două ore înainte de a merge la culcare.

Totuși, ceaiurile din plante sunt în regulă. Cina devreme este bună pentru sănătatea metabolică și poate îmbunătăți somnul și sănătatea cardiovasculară”, a explicat acesa, potrivit ziarulring.ro.  

×
Subiecte în articol: diieta slabit mancare ingrasare