x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Planta medicinală care ajută la creșterea părului

Planta medicinală care ajută la creșterea părului

de Redacția Jurnalul    |    24 Apr 2024   •   22:15
Planta medicinală care ajută la creșterea părului
Sursa foto: Hepta

Părul este unul dintre elementele cheie ale frumuseții. Însă trecerea anilor, alimentația, produsele cosmetice pot duce la scăderea densității și acestuia.

Însă o plantă medicinală are beneficii uimitoare asupra podoabei capilare.  

Coada-calului, cunoscută și sub numele de Equisetum arvense, este folosită în tratamente naturiste și alternative datorită proprietăților sale medicinale. Pentru a avea un păr lung și mătăsos poate fi utilizată în mod frecvent.

Este bogată în siliciu, un mineral esențial pentru sănătatea și rezistența părului. Consumul sau aplicarea externă a acestui extract poate contribui la întărirea firelor de păr și prevenirea ruperii sau căderii acestora.

Siliciul și alte substanțe din coada-calului pot stimula creșterea părului și pot îmbunătăți circulația sângelui la nivelul scalpului, facilitând alimentarea foliculilor cu nutrienți esențiali pentru o creștere sănătoasă.

Proprietățile antibacteriene și antiinflamatorii ale acesteia pot ajuta la tratarea problemelor scalpului, cum ar fi mătreața, iritațiile și pielea uscată.

Coada-calului poate fi folosită sub formă de infuzie sau ulei pentru a condiționa și hidrata părul, lăsându-l mai moale și mai strălucitor.

Datorită efectului său astringent, coada-calului poate ajuta la echilibrarea secreției de sebum de la nivelul scalpului, reducând astfel aspectul părului gras și conferindu-i un aspect mai sănătos.

Una dintre cele mai populare modalități de a consuma coada-calului este sub formă de ceai. Se adaugă una sau două lingurițe de plantă uscată de coada-calului într-o ceașcă de apă clocotită, se lasă să infuzeze timp de circa 10-15 minute. După aceea, se strecoară ceaiul și poate consuma 1-2 căni pe zi.

De asemenea, coada calului este disponibilă și sub formă de suplimente alimentare, inclusiv capsule, tablete sau pulbere. 

Coada-calului poate fi și macerată în alcool pentru a produce o tinctură. Acest extract concentrat poate fi luat sublingual sau diluat în apă.

Pulberea care se obține poate fi adăugată în smoothie-uri, sucuri sau alte băuturi și poate fi utilizată pentru a face o pastă și aplicată extern pentru diverse scopuri, cum ar fi tratamentul pielii.

oada-calului poate fi, de asemenea, folosită extern sub formă de loțiuni, unguente sau băi pentru a trata diverse afecțiuni ale pielii sau pentru a întări părul, potrivit spynews.ro.

×
Subiecte în articol: coada calului păr