x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Pregătiţi-vă pielea pentru sezonul rece!

Pregătiţi-vă pielea pentru sezonul rece!

de Gina Matei    |    17 Noi 2009   •   00:00
Pregătiţi-vă pielea pentru sezonul rece!
Sursa foto: /iSTOCKPHOTO

În această perioadă, pielea are nevoie de o îngrijire specială. Trebuie să o pregătim pentru iarnă, iar asta înseamnă să o adaptăm treptat la noile temperaturi. Umiditatea este foarte scăzută, aşadar epiderma trebuie hidratată.



Hidrataţi-vă!
"Printr-o hidratare corespunzătoare veţi evita efectele nefaste ale temperaturilor scăzute: piele uscată, sensibilă şi pierderea elasticităţii", precizează Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Clar Med.

Specialistul nostru vine şi cu o recomandare: înlocuiţi loţiunile de faţă cu creme nutritive, mai bogate în substanţe active. Dar hidratarea tenului nu înseamnă doar aplicarea unei creme corespunzătoare, ci şi un consum zilnic de lichide. Din acest punct de vedere, cantitatea de lichide consumate în această perioadă nu trebuie să difere de cea consumată vara. De evitat în această perioadă sunt tratamentele care determină uscăciunea tenului. Prin urmare, exfolierea pielii trebuie facută mai rar. Din păcate, şi pielea corpului este predispusă uscării. Tocmai de aceea, specialistul nostru recomandă înlocuirea săpunului cu gelul de duş. După efectuarea duşului, atunci când porii sunt deschişi, este de preferat să ne masăm cu un lapte hidratant, iar o dată pe săptămână cu ulei de măsline.
Nu uitaţi de mâini şi buze!

Mâinile sunt cele mai expuse. Aşadar, este esenţial ca acestea să fie în permanenţă hidratate, mai ales înainte de a ieşi afară.

Optaţi pentru o cremă bogată în glicerină şi vitamine. Aplicaţi această cremă de cel puţin două ori pe zi pentru ca mâinile să se menţină catifelate şi bine hidratate.

În această perioadă, vă veţi confrunta şi cu uscarea şi crăparea buzelor. Pielea buzelor este foarte delicată şi sensibilă, acestea fiind motivele pentru care se deshidratează foarte uşor. Cea mai bună metodă de a preveni crăparea buzelor este aplicarea unui strugurel mai uleios. Rujul pe care îl folosim în această perioadă trebuie să fie hidratant şi bogat în ingredienţi activi.

SFAT.
Medicul Viviana Iordache nostru atrage atenţia că pielea fină din zona ochilor poate fi afectată de scăderea treptată a temperaturilor. Îmbătrânirea prematură a acestei zone şi accentuarea ridurilor existente pot fi prevenite dacă folosim un produs specific hidratant. În niciun caz nu se va folosi pentru această zonă crema de faţă, ci o cremă contur de ochi!

×
Subiecte în articol: cosmetica