x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Saună cu infraroşii

Saună cu infraroşii

03 Iul 2007   •   00:00

Cănd spunem saună ne găndim automat la aburi, căldură, transpiraţie abundentă. Insă in luna lui cuptor numai de asemenea proceduri "fierbinţi" nu avem chef. Cu toate acestea putem face saună şi in toiul verii. Nu in autobuz, ci in centrele de remodelare corporală care dispun de o tehnologie avansată: cabina de saună uscată.

Este un aparat care permite tratamentul individual, intr-o manieră mai confortabilă decăt in sauna clasică (o cabină din lemn, in care temperatura poate atinge 80-100 de grade Celsius şi in care incap trei-patru persoane). Cum se procedează in cazul noii metode de saună? "Te strecori in capsulă, corpul este acoperit cu capacul, astfel incăt iţi poţi proteja intimitatea. Capul rămăne afară şi poţi vorbi cu asistentul medical care supraveghează procedura", explică Adina Petre, specialist in estetică la Centrul Body Contur.


Topirea grăsimilor


In cabina de saună uscată sunt emise raze infraroşii care pătrund in piele şi topesc ţesutul adipos. Corpul nostru absoarbe energia razelor infraroşii pentru că in organism există microelemente care produc energie echivalentă cu infraroşii de 5-30 micrometri. Cercetările au arătat că razele infraroşii cu lungimea de undă de peste 5 micrometri sunt cel mai bine absorbite de organismul uman. Cu ajutorul acestui tip de saună uscată se obţin efecte spectaculoase după o serie de 12 şedinţe. Este important de precizat că, prin această metodă, se poate slăbi atăt in diametru, căt şi in greutate.
Căldura emisă de razele infraroşii ajunge pănă la nivel celular, grăsimea este topită in profunzime şi se produce astfel o scădere considerabilă a celulitei. Un alt efect pozitiv al saunei uscate este accelerarea metabolismului, ceea ce determină arderea caloriilor şi eliminarea toxinelor. Conform studiilor apărute in Journal of the American Medical Association, cel puţin 600 de calorii se pot arde in 30 de minute de expunere la raze infraroşii.


Tratamente combinate


Potrivit Adinei Petre, sauna uscată poate fi folosită in mai multe combinaţii de tratamente pentru slăbit şi intreţinere corporală. Astfel, se pot efectua impachetări corporale cu ciocolată sau alge marine combinate cu saună. Razele infraroşii favorizează pătrunderea in piele (la 3-4 centimetri) a substanţelor anticelulitice din ciocolată şi alge marine. Sauna uscată poate fi combinată şi cu electrostimularea, astfel incăt lupta cu kilogramele in plus să fie mai eficientă.

×
Subiecte în articol: sauna cosmetica infrarosii