x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Soluţii pentru pielea uscată

Soluţii pentru pielea uscată

de Gina Matei    |    03 Mar 2009   •   00:00

Uscarea pielii este determinată de frig, soare, produse de igienă agresive sau dezechilibre hormonale. "Nu este un fenomen îngrijorător, ci unul care creează neplăceri. Uscarea excesivă a epidermei înseamnă punerea în pericol a elasticităţii pielii", menţionează dr Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Miko Med.



Recomandări şi contraindicaţii

Hidratarea. Aceasta este prima etapă de care trebuie să ţină cont persoanele care au acest tip de piele. Fie iarnă, fie vară, laptele de corp nu ar trebui să lipsească din îngrijirea zilnică. Dr Viviana Iordache recomandă persoanelor cu o epidermă foarte uscată să opteze pentru un lapte nutritiv, bogat în ceramide (acizi graşi).

Pentru ten, crema hidratantă este soluţia optimă. Acest tip de cremă împiedică apa din ţesuturi să se evapore, evitându-se astfel deshidratarea. Se aplică dimineaţa şi seara, după duş. "Atenţie! O cremă cu un conţinut prea gras poate duce la apariţia acneei", atrage atenţia dr Viviana Iordache.

Şi gelul de duş poate să determine deshidratarea pielii. Prin urmare, trebuie folosite gelurile de duş care conţin substanţe hidratante: glicerină, acid hialuronic. Trebuie evitate săpunurile antibacteriene sau gamele parfumate, care conţin foarte mult alcool.

De evitat sunt şi băile în apă fierbinte pentru că, în timpul acestora, are loc o diluare excesivă a sebumului care protejează pielea. Persoanele cu pielea uscată sunt sfătuite să facă duşuri cu apă călduţă.

Alimentaţia şi fermitatea pielii Aplicarea laptelui de corp şi a cremei hidratante este necesară, dar nu suficientă.

Pentru a avea o piele frumoasă şi sănătoasă, îngrijirea exterioară trebuie completată cu o îngrijire la interior, adecvată. Astfel, consumul de fructe şi legume, dar şi acizii graşi din uleiurile vegetale şi peştele gras (hering, somon) asigură fermitatea pielii.

Consumul de apă, cel puţin un litru şi jumătate pe zi, are rolul de a hidrata la interior, cu efecte vizibile la exterior.

GOMAJ. Înainte de aplicarea loţiunilor şi a cremelor hrănitoare, este recomandată eliminarea celulelor moarte prin efectuarea unui gomaj. Pentru acesta sunt indicate produse naturale, deoarece pielea uscată se reface mai greu decât cea normală sau grasă. Refacerea este împiedicată dacă pielea este sufocată de un strat mai gros de cosmetice.

×
Subiecte în articol: cosmetica