x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Suc de pătrunjel vs pistrui

Suc de pătrunjel vs pistrui

de Gina Matei    |    26 Mai 2009   •   00:00
Suc de pătrunjel vs pistrui
Sursa foto: /iSTOCKPHOTO

Pentru unele doamne şi domnişoare, pistruile sunt o pacoste şi le dau mari bătăi de cap. În continuu, sunt în căutarea unei soluţii care să le ajute să scape de micile pete de pe faţă. În ajutorul acestora vine Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la centrul medical Miko Med, care ne prezintă principalele metode prin care putem camufla sau chiar putem scăpa de pistruii şi petele care rămân după acnee.



Pistruii apar frecvent la persoanele cu tenul alb, blonde sau roşcate şi se accentuează, în special, după expunerea la soare. Medicul Viviana Iordache menţionează că petele, indiferent dacă au cauze hormonale, dacă sunt pistrui sau dacă sunt pete care rămân după acnee, sunt foarte greu de estompat vara. De aceea, persoanele care prezintă astfel de probleme trebuie să evite expunerile la soare sau la solar.

Camuflare
Există o serie de produse cosmetice destinate depigmentării. Acestea, chiar dacă nu înlătură petele, prezintă avantajul că stopează dezvoltarea acestora.

Vara, avem la îndemână câteva soluţii "blânde",  comparativ cu un tratament sofisticat sau cu o intervenţie chirurgicală. Măştile din comerţ ce conţin vitamina C şi acizi extraşi din fructe reprezintă o soluţie "blândă" şi eficientă. Acasă, putem încerca gomajul cu mălai şi zeamă de lămâie. Dacă acestea nu dau rezultate, putem încerca printr-un peeling, efectuat fie de un dermatolog, fie de cosmeticiană.

În cazul în care petele persistă, le putem camufla. "Fondul de ten este un aliat de nădejde în acest caz. Din punct de vedere medical, sunt indicate fondurile de ten cu o durată medie", menţionează medicul Viviana Iordache.

Firmele producătoare de fond de ten vin cu o veste bună pentru femeile nemulţumite de inesteticele pete. Acestea au creeat fondurile de ten speciale pentru camuflarea rozaceelor, prevăzute cu pigmenţi verzi, dar şi fonduri de ten antipete, ce conţin molecule de luminozitate.

Există şi produse speciale creeate pentru înălbirea petelor, deşi acestea nu garantează dispariţia lor. Trebuie precizat că produsele care înălbesc pielea conţin hidrochinonă sau peroxid de hidrogen, substanţe care pot irita pielea.

REMEDIU NATURIST. Unul dintre cele mai bune remedii pentru estomparea pistruilor este sucul de pătrunjel proaspăt. Cu acest suc se ung zonele pigmentate. De asemenea, sucul de pătrunjel redă tonusul pielii şi previne îmbătrânirea prematură.

×
Subiecte în articol: cosmetica