x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Tendinţe în manichiură

Tendinţe în manichiură

de Gina Matei    |    02 Feb 2010   •   00:00
Tendinţe în manichiură
Sursa foto: /STOCKEXPERT

French manicure-niciodată nu se demodează! Anul acesta se pune accentul pe manichiura naturală. De aceea, Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Miko Med, vă recomandă manichiura french.



"Este o variantă la îndemâna oricui, având în vedere că nu necesită o vizită la un salon", spune specialistul nostru. În comerţ există seturi care conţin toate ustensilele necesare unei manichiuri franţuzeşti de succes: ojă, lac incolor şi benzi adezive. Ba mai mult, poţi alege din oferta de culori: roz, turcoaz, bej sau clasicul alb.

Se şterg foarte uşor cu dizolvant şi este o manichiură elegantă, ce poate fi "purtată" zi cu zi. Acestea sunt alte două avantaje pe care Viviana Iordache le aduce în favoarea acestei manichiuri.

Lungime şi culoare
Spuneţi "Nu!" unghiilor lungi! Anul 2010 mizează pe unghii naturale, aşadar asiguraţi-vă că lungimea unghiilor depăşeşte doar foarte puţin vârful degetului. În funcţie de lungimea unghiei, se alege şi culoarea ce urmează să fie aplicată. Dacă ţineţi cont de tendinţe şi preferaţi unghiile scurte, puteţi opta pentru un lac de unghii închis la culoare. Se folosesc atât tonurile reci : albastru marin, indigo, negru, gri, cât şi cele calde: roşu, roz şi bej. În cazul în care rămâneţi adeptele unghiilor lungi, trebuie să folosiţi un lac mai deschis.

"Nu alegeţi roşu aprins dacă nu aveţi o formă impecabilă a unghiilor, lungime medie a acestora şi vârfurile uşor rotunjite", atrage atenţia specialistul nostru.

Fără unghii false!

Printre lucrurile pe care este indicat să le evitaţi în 2010 se numără şi unghiile false. "Poate dictonul modei o să le convingă pe femei să renunţe la această tendinţă. Asta pentru că aplicarea unghiilor false dăunează unghiilor naturale", precizează specialistul nostru. Aplicarea unghiilor false nu este posibilă dacă unghia naturală nu este bine pilită înainte. Această operaţiune nu face altceva decât să subţieze unghia, care devine mult mai fragilă. În plus, cu cât straturile superioare ale unghiei sunt îndepărtate, substanţele chimice din unghia falsă sau din adezivii speciali pătrund mult mai adânc în unghia naturală şi o distrug.

Din păcate, cu cât unghia este pilită mai tare, cu atât va fi mai greu ca ea să se regenereze, astfel că persoanele devin dependente de aplicarea unghiilor false.

ATENŢIE! ÎNGĂLBENESC. Trebuie să acordăm o atenţie deosebită produselor folosite şi să evităm pe cât de mult posibil ojele sidefate. Utilizate frecvent, acestea îngălbenesc unghiile. Dacă observaţi că unghiile încep să se îngălbenească, folosiţi cremă hrănitoare cu parafină sau aplicaţi ulei de măsline.

×
Subiecte în articol: cosmetica