Nu, nu toate alimentele sunt la fel. Este și normal să fie așa. În organismul nostru se produc o mulțime de procese chimice deci e normal să fie influențate de substanțele pe care le introduci în el.
Și da, există alimente care îți stimulează pofta de mâncare, unele care îți provoacă dependență și unele care o inhibă și îți țin de foame mai mult timp decât altele. Așa că nu mai simți nevoia să mănânci. Au și multe alte beneficii deci e foarte indicat să fie consumate cât mai des chiar și de persoanele care nu au nevoie să slăbească. Noi toți avem nevoie de vitamine și minerale, de exemplu, pentru a ne menține supli și sănătoși. Iată așadar și lista promisă:
1. Ouăle
Fierte, desigur, au puține calorii dar, în același timp, conțin multe proteine pentru care organismul face un efort mai mare pentru a le descompune așa că-l țin ocupat mai mult timp. Mai pe scurt, țin de foame mai mult.
2. Urda
Spre deosebire de alte brânzeturi, conține un procent foarte mic de grăsimi saturate și, în același timp, are proteine de calitate superioară. Aminoacizii ramificați ajută la creșterea masei musculare, care va consuma mai multe calorii desigur, bineînțeles condiția fiind să faceți și mișcare. Datorită faptului că are densitate nutrițională mare, urda induce rapid senzația de sațietate care ține mult timp, comparativ cu alte alimente.
De asemenea, reglează nivelul glicemiei deci va inhiba dorința de dulce.
3. Bananele
Și ele au proprietatea de a scădea glicemia, tăind rapid senzația de foame și potolind nevoia de dulce, cea cu care se luptă cele mai multe persoane și care este o adevărată dependență, în multe cazuri. Plus că au conținut ridicat de tripofan, necesar în procesul de producere al serotoninei, așa-numitul hormon al fericirii. Deci, hei, numai avantaje.
Citește tot articolul pe andreeasava.ro