x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Vara, părul cere mai multă atenţie

Vara, părul cere mai multă atenţie

de Gina Matei    |    30 Iun 2009   •   00:00
Vara, părul cere mai multă atenţie
Sursa foto: /iSTOCKPHOTO

Soare foarte puternic, praf, clorul din piscină, spălat frecvent... Suficiente motive pentru ca acest anotimp să nu fie pe placul părului. Pentru a ne păstra în continuare strălucirea podoabei capilare, trebuie să luăm câteva măsuri suplimentare de îngrijire.



Înainte de a apela la tratamente pentru păr şi la diverse produse cosmetice care îi conferă strălucire şi rezistenţă, trebuie să adoptăm o alimentaţie sănătoasă, fiindcă şi aceasta are un rol foarte important pentru sănătatea părului. Dr Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la centrul medical Miko Med, recomandă în acest sens consumul de fructe proaspete, legume, cereale şi proteine.

Din alimentaţie nu trebuie să lipsească îndeosebi alimentele bogate în vitamina A, care ţin mătreaţa la distanţă: unt, ou, ficat, morcovi, fructe şi legume galbene şi verzi.

Consumaţi cel puţin doi litri de apă pe zi pentru a asigura hidratarea atât de necesară părului în zilele toride de vară. Pentru un plus de hidratare, puteţi aplica diverse măşti sau creme bogate în vitamine şi minerale. O mască recomandată pentru acest sezon de specialistul nostru este cea cu ulei de ricin, amestecat cu ulei de măsline şi de migdale. Ea se aplică săptămânal la rădăcini, se lasă să acţioneze 30 de minute, iar apoi se curăţă bine părul.

Hidratarea nu este suficientă! Specialistul nostru atrage atenţia că este foarte important să ne protejăm părul de razele puternice ale soarelui. "Cele mai bune în acest sens sunt şepcile perforate. Ele protejează de ultraviolete, dar în acelaşi timp nu permit îngrăşarea părului", recomandă dr Viviana Iordache. Pentru a preveni degradarea părului, ar fi de preferat să nu ne vopsim în lunile de vară.

"Vopseaua conţine substanţe care degradează firul de păr, şi aşa sensibil şi fragil din cauza soarelui. În cazul în care nu ţinem cont de acest sfat, riscăm degradarea rapidă a nuanţei obţinute, uscarea şi electrizarea părului", atrage atenţia dr Viviana Iordache.

ÎNGRIJIRE LA MARE
După fiecare baie în mare trebuie să ne clătim părul cu apă curată, pentru a îndepărta nisipul, sarea şi alte impurităţi. Aceeaşi operaţiune este valabilă şi după băile în piscine, întrucât clorul agresează podoaba capilară.

×
Subiecte în articol: cosmetica