x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Vitamina care te ferește de radiații. Adrian Vornicu: ”Muncitorii de la Fukushima făceau asta”

Vitamina care te ferește de radiații. Adrian Vornicu: ”Muncitorii de la Fukushima făceau asta”

de Rredacția Jurnalul    |    06 Iun 2024   •   13:00
Vitamina care te ferește de radiații. Adrian Vornicu: ”Muncitorii de la Fukushima făceau asta”

Este suficient să faci o radiografie pentru a-ți expune corpul la radiații dar vestea bună este că acestea pot fi anihilate cu o vitamină.

Aparatele moderne minimizează expunerea la radiații și reduce riscurile dar tot au efecte adverse asupra sănătății. 

Prezent în platoul emisiunii iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, specialistul în biolelectronică și biocompatibilitate electromagnetică, Adrian Vornicu, a vorbit despre efectul uimitor al Vitaminei C asupra persoanelor expuse la radiații.

"Când facem o radiografie, știu că se face una la 6 luni, iar atunci sunt niște precauții pe care și le ia medicul respectiv. Și noi, din partea noastră, dacă avem de făcut o radiografie, e de recomandat să se ia Vitamina C.

Se știe că la Fukushima, muncitorii care lucrau în acel sit contaminat de radiații ionizante, foloseau 10-20 de grame de vitamina C injectabil.

Sunt trei studii japoneze care arată că au suportat foarte bine acele radiații, muncitorii din Fukushima. Vitamina C ne protejează de radiațiile ionizante și chiar de cele neionizante, în anumite situații", a explicat specialistul.

Totodată, vitamina C este eficientă și în cazul persoanelor care urmează tratamente oncologice. 

"Acolo chiar aș recomanda forme de vitamina C lipozomale, înainte de fiecare astfel de ședință, pentru că este o terapie care nu prea este selectivă. Ea face tabula rasa, ca dovadă că în anumite cazuri, precum leucemie, se face transplant de celule stem ca să reia cultura celulelor sănătoase", a precizat Adrian Vornicu.

×