x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Actualități în tratamentul migrenei

Actualități în tratamentul migrenei

de Redacția Jurnalul    |    13 Sep 2023   •   18:15
Actualități în tratamentul migrenei

Ziua de Conștientizare a Migrenei este celebrată anual la nivel european pe 12 septembrie! Anul acesta, Asociația CREDU în parteneriat cu Headache Society România atrage atenția asupra acestei afecțiuni neurologice, mult sub-recunoscute, sub-diagnosticate și sub-tratate în țara noastră, cu un impact profund la nivel personal și social, ea interferând cu educația, cariera sau activitățile sociale.

Migrena este o afecțiune neurologică complexă, identificată la nivel mondial ca principala cauză a anilor trăiți cu dizabilitate la persoanele sub 50 de ani, principala cauză de dizabilitate la tinerele femeile și a doua cauză de dizabilitate în lume. Se estimează că 2,3 milioane de români adulți trăiesc cu migrene de severitate diferită (1 din 7 persoane). Migrena începe adesea la pubertate și afectează mai ales adulții în anii lor productivi, dar poate fi prezentă și la copii și persoane vârstnice. Migrena nu discriminează pe nimeni, ea fiind întâlnită la persoane din toate mediile sociale și de toate profesiile.

“Migrena este o afecțiune dizabilitantă. Oamenii cu migrenă din țara noastră caută ani de zile un răspuns la durerea lor, ani de zile pentru a avea acces la un diagnostic și specialiști, ani de zile lipsiți de a-și trăi viața din plin. Dar cercetarea creierului a adus în ultimii ani clase noi de tratamente, unele dintre ele deja disponibile și în România, de aceea am considerat oportună organizarea unei conferințe de presă pe subiectul ‘Actualități în tratamentul migrenei’. Nu există un remediu pentru migrenă, dar severitatea unui atac poate fi redusă și se pot lua măsuri pentru a preveni apariția durerilor de cap, iar persoanele care suferă de migrenă trebuie să știe acest lucru.”, declară Oana Voicu, președinte Asociația Credu, organizație non-guvernamentală specializată pe comunicarea în sănătate.

 


Comunicat de presă furnizat și asumat de Asociatia CREDU

Citește comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=18318

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: tratament migrena