x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Boala care te face să-ți smulgi părul

Boala care te face să-ți smulgi părul

27 Sep 2016   •   15:39
Boala care te face să-ți smulgi părul

Vorbești la telefon și când ai terminat ai realizat că ți-ai smuls un mănunchi de fire de păr? Sau mai grav, acum ceva timp aveai șuvițe groase și cu volum, acum ele sunt mult mai subțiri și asta pentru că le tot smulgi? Este posibil să te confrunți cu tricotilomania, o boală de care poți scăpa cerând ajutorul unui specialist, scrie ziarulring.

Pentru acelea care nu sunt familiarizate cu tricotilomania, boala este o tulburare care te face să simți constant nevoia de a-ți smulge părul din cap. Neplăcerea apare în principal la femei și, de obicei, la vârsta pubertății.  

Imaginează-ți cum ar fi să-ți atingi părul ore în șir. Te oprești pentru o secundă, apoi continui să faci asta iar și iar. Te uiți cum șuvițele cad și pur și simplu nu te poți opri. Dacă cei din jur îți spun că ceva este în neregulă cu tine sau ajungi singură la această concluzie, ar fi cazul să ceri ajutorul unui specialist.


Boala cuprinde mai multe forme

Boala se poate manifesta prin mai multe forme, de la răsucirea și netezirea părului până la smulgerea lui din cap. Unii fac asta pentru a se relaxa, alții pentru că sunt foarte stresați.

 

 

 

×
Subiecte în articol: tricotilomania păr