x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Cămaşa din denim face legea în modă

Cămaşa din denim face legea în modă

de Magda Colgiu    |    06 Apr 2010   •   00:00
Cămaşa din denim face legea în modă
Sursa foto: /Thinkstock

Cămăşi, fuste, pantaloni, paltoane şi chiar încălţări. Toate din denim. E aproape imposibil ca un om să nu fi purtat vreodată măcar un obiect de îmbrăcăminte din apreciatul material. Şi dacă pantalonii din denim, arhicunoscuţii blugi, sunt în orice garde­robă, acelaşi lucru ar trebui să se spună şi despre cămăşile din jeans. Care acum fac legea în modă.

Reţineţi că, în sezonul actual, cămaşa de denim este în top!
Nu contează că e vară sau iarnă, că plouă, că ninge sau că e soare. Important e că o cămaşă de jeans poate fi o piesă de rezistenţă, purtată cu pantaloni de stofă, blugi sau chiar cu fustă de vară.
Puteţi să combinaţi foarte uşor cămaşa de blugi cu orice alt obiect din garderobă. Dacă nu credeţi, urmaţi exemplul starurilor, printre care se află Reese Whiterspoon şi Jesica Alba etc...


GRUNGE, DE IARNĂ
Nu vă imaginaţi, auzind termenul grunge, că moda vă va impune să purtaţi cămăşi din denim, care arată de parcă au fost recuperate din tomberonul de gunoi! Nu e obligatoriu ca grunge să fie sinonim cu mizeria. De data aceasta, o cămaşă de denim stil grunge se va potrivi perfect, cel puţin în sezonul răcoros, cu nişte colanţi opaci şi o fustă mini. Nu e musai să fie extrem de scurtă sau de piele. Scurtă să fie. Totul depinde de modul cum o etalaţi. Dacă totuşi nu sunteţi adepta unei fuste scurte, cămaşa de denim poate fi potrivită cu pantaloni pană şi... nişte balerini foarte cuminţi. Şi în modă extremele se atrag, nu-i aşa?
Pare surprinzător, dar cămaşa din denim poate constitui baza unei ţinute de seară. Tot ce trebuie să faceţi este să o asortaţi cu accesorii din aceeaşi gamă. Puteţi să o purtaţi chiar cu pantofi cu tocuri foarte înalte. Succes!


CASUAL, DE PRIMĂVARĂ
După câteva luni de iarnă, soarele ne bate din greu la uşă! Nimic mai plăcut.
Dar oare ce mai port acum?  Răspunsul e simplu. Scotociţi prin dulapuri şi verificaţi dacă aveţi cumva o cămaşă de denim. Dacă da, aveţi soluţia salvatoare. Şi totuşi cu ce o asortaţi? Nimic mai simplu. Cu o pereche de pantaloni cu "vedere la gleznă" şi un tricou scurt, pentru cine are un abdomen lucrat. Dacă nu vă încadraţi în această ca­tegorie, merge şi un
t-shirt care să vă ascundă buricul. Curajoasele pot încerca o altă cămaşă (de preferat albă) pe sub cămaşa confecţionată din denim.
Pantofi sport şi mult chef de viaţă. Dacă aveţi nevoie de culoare, legaţi în jurul gâtului o eşarfă multicoloră. Sau nu ezitaţi să purtaţi pe cap o bandană sau o pălărioară sport. Efectul e garantat.  


SANDALE ROMANE
Pentru cele care îşi imaginau că vara nu merg obiectele din denim, trebuie să le spunem că se înşală. Pentru că o rochiţă de vară, peste care aruncaţi, ca din întâmplare, o cămăşuţă din denim subţire este extrem de sexy. De asemenea, tot în sezonul cald, după o zi petrecută la plajă, nimic nu e mai plăcut decât o bucată de denim care să acopere pielea prea arsă de soare. Şi dacă deni­mul are forma unei cămăşi, confortul este garantat. Pentru un plus de feminitate, puteţi păstra pe sub cămaşă un tricou uşor umed (doar veniţi de la plajă, nu?). Vă veţi simţi mai rebele dacă în picioare veţi avea doar nişte sandale din piele, cu model roman. Mai doriţi ceva? Noi credem că nu.  


100% DENIM SAU JEANS LA DUBLU
Dacă vi se pare că o asociere de denim cu denim este prea mult, e foarte posibil să vă înşelaţi. Pentru că nimic nu e mai plăcut pentru o femeie decât să se îmbrace din cap până în picioare în jeans. Aşa cred chiar şi criticii de modă, care consideră că, pentru anul 2010, această combinaţie este una de top. Astfel, pentru a merge la piaţă, în parc sau chiar la grădiniţă pentru a vă lua copiii, vă puteţi îmbrăca într-o cămaşă de denim şi o pereche de jeans. Tot ce trebuie să faceţi este să aveţi grijă la culori. Ele trebuie să fie, obligatoriu, diferite! De asemenea, şi dimensiunile obiectelor purtate trebuie să fie diferite. Exemplu: o cămaşă foarte largă se potriveşte foarte bine cu nişte jeanşi pe picior, iar o cămaşă strâmtă, cu nişte pantaloni din denim supradimen­sio­naţi. Baftă în alegerile pe care le faceţi!


ŞTIAŢI CĂ
● Dacă aţi decis să purtaţi combinaţii din denim, nu asortaţi genţi sau încălţări din acelaşi material.
● Primul model de blugi pentru femei a apărut în 1935.
● Blugii au devenit cunoscuţi publicului după ce generaţii de cowboy şi apoi de rebeli, precum Elvis, James Dean şi Brigitte Bradot, i-au purtat într-un stil propriu.
● Cuvântul jeans provine din franţuzescul Bleu de Jenes (albastru de Genova), culoarea pantalonilor confecţionaţi din denim.
● În SUA, blugii daţi la gunoi ajung material izolant pentru locuinţe, fiind consideraţi aproape la fel de buni ca fibra de sticlă.

×
Subiecte în articol: tendinte