x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Cauze ale durerilor de la nivelul genunchilor

Cauze ale durerilor de la nivelul genunchilor

15 Mai 2018   •   15:51
Cauze ale durerilor de la nivelul genunchilor

Durerile de la nivelul genunchilor sunt comune în rândul persoanelor de toate vârstele, iar aproximativ 18 milioane de persoane pe an apelează la un doctor în legătură cu o astfel de durere, scrie Prevention.

Multe lucruri se pot întâmpla genunchilor, durerile fiind în strânsă legătură cu vârsta sau cu cât de mult efort fizic faci. Prevention prezintă câteva afecţiuni comune ale genunchilor:

1. Durere sub genunchi sau în zona din faţă a genunchiului. Ar putea fi: Tendinită

Trist, dar adevărat: uneori, un stil de viaţă activ poate avea efecte negative, dacă nu îţi protejezi genunchii. Cicliştii, atleţii sau persoanele care practică sporturi de genul tenisului sau baschetului sunt predispuşi la apariţia tendinitei, care cauzează durere la nivelul genunchilor.

2. Genunchiul este inflamat, dureros şi cald la atingere. Ar putea fi: Bursită

Bursa este un mic sac cu lichid care funcţionează ca suprafaţă de alunecare între diferite ţesuturi ale organismului, pentru a reduce frecarea. Când bursa se inflamează, cauzează frecare între ţesuturile apropiate, mod în care apare durerea.

3. Durere când genunchiul este îndoit, cât şi apariţia arsurilor şi umflăturilor. Ar putea fi: Ruptura de menisc

Ruptura de menisc este una dintre cele mai frecvente leziuni la nivelul genunchiului. Rupturile de menisc au legătură cu practicarea sporturilor.

4. O pocnitură bruscă a genunchiului urmată de durere, umflare şi incapacitatea de a suporta greutatea. Ar putea fi: Ruptură ligament încrucişat anterior

Atleţii sunt cei mai predispuşi la o astfel de leziune, putând fi nevoie de intervenţie chirurgicală pentru reluarea integrală a funcţiei motorii a genunchiului. Ligamentul încrucişat anterior se poate rupe în mai multe cazuri: schimbări rapide ale direcţiei, aterizarea incorectă din săritură, opriri şi decelerări bruşte în timpul alergării şi contact direct.

5. Durere care se extinde de la genunchi până la şold. Ar putea fi: Sindromul tendonului iliotibial

Sindromul tendonului iliotibial este caracterizat de inflamaţia unei porţiuni a tendonului. Atunci când se execută mişcări de flexie sau extensie a genunchiului, tendonul iliotibial alunecă înainte şi înapoi. Inflamaţia poate fi cauzată de fracţionarea tendonului sau de un traumatism exercitat direct asupra genunchiului.

 

 

 

×