x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Sfatul medicului. Tot ce trebuie să știi despe STRES. Diagnostic, combatere, TRATAMENTE NATURISTE

Sfatul medicului. Tot ce trebuie să știi despe STRES. Diagnostic, combatere, TRATAMENTE NATURISTE

06 Oct 2016   •   08:23
Sfatul medicului. Tot ce trebuie să știi despe STRES. Diagnostic, combatere, TRATAMENTE NATURISTE

Evenimentele cu factor de stres moderat sau pozitiv (eustres) antreneaza si vitalizeaza organismul, activand toate resursele de care dispune individul pentru a indeplini o sarcina sau a depasi o situatie dificila. Stimuleaza capacitatea de adaptare a individului pentru atingerea unui tel, a unui obiectiv astfel incat sa fie indeplinita o cerinta, o necesitate profesionala sau personala in urma careia individul sa resimta sentimente de multumire, implinire, bucurie sau entusiazm.

Stresul negativ (distresul) este o reactie a individului la interactiunea cu mediul profesional, social sau familial si survine cand persoana in cauza nu dispune de resursele, educatia sau aptitudinile necesare pentru indeplinirea solicitarilor sau asteptarilor din mediu. Este cauzat si de evenimente bruste, neasteptate, suprasolicitante, ce creeaza o stare de tensiune, incordare, frustrare si disconfort. Poate surveni si in urma unei suprasolicitari sau subsolicitari psihice sau fizice de lunga durata.

Perioadele lungi de stres negativ, factorii de stres cu intensitate puternica, privarea de stimuli sau lipsa de activitate deterioreaza starea de sanatate a organismului determinand probleme majore de sanatate in timp, daca nu se iau masuri pentru relaxarea organismului, de echilibrare si armonizare a vietii psiho-afective.

..................

Citește mai departe ca să afli cum poți să COMBAȚI și să TRATEZI STRESUL prin metode clasice și/sau neconvenționale

×