x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Sfatul medicului. Tot ce trebuie să știi despre ACUPUNCTURĂ. Ce tratează? Cum tratează?

Sfatul medicului. Tot ce trebuie să știi despre ACUPUNCTURĂ. Ce tratează? Cum tratează?

02 Apr 2017   •   22:03
Sfatul medicului. Tot ce trebuie să știi despre ACUPUNCTURĂ. Ce tratează? Cum tratează?

Contrar credinței populare occidentale, acupunctura nu este doar un sistem pentru introducerea de ace foarte fine în locuri specifice ale corpului pentru a atenua durerea.

Acupunctura este un protocol medical complet axat pe corectarea dezechilibrelor de energie în organism. De la începuturile sale în China, în urmă cu mai mult de 2.500 de ani, acupunctura a fost folosită în mod tradițional pentru a preveni, a diagnostica și trata bolii, precum și pentru a îmbunătăți starea generală de sănătate.

Acele de acupunctură sunt foarte subțiri, iar cei mai mulți oameni nu simt nicio durere atunci când acestea sunt introduse.

Te-ar mai putea interesa si:

Diete sănătoase. Cura de slăbire cu citrice

Dieta tonică cu țelină te ajută să slăbești 4 kilograme în 7 zile

Sâmburii amari care îți fac viața dulce și frumoasă. Dieta cu migdale și beneficiile ei

Deoarece scopul acupuncturii este acela de a promova și de a restabili echilibrul de energie, care curge în tot corpul, beneficiile acupuncturii se pot extinde la o mare varietate de condiții, de la tulburări emoționale și digestive (greață, vărsături, sindromul colonului iritabil).

Poate fi benefic și pentru sindroame dureroase datorate unor leziuni sau asociate cu boli cronice degenerative, cum ar fi artrită reumatoidă.

De asemenea, acupunctura poate fi de ajutor în tratarea problemelor neurologice, cum ar fi migrene sau boala Parkinson, sau ca o strategie de reabilitare pentru persoanele care au suferit un accident vascular cerebral.

Condițiile respiratorii, inclusiv sinuzita și astmul au fost ameliorate cu acupunctura. (PM)

(...)

In ce consta TERAIA? ................................

Citeste mai mult AICI

×