x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Totul despre durerea cervicală: cauze și tratament

Totul despre durerea cervicală: cauze și tratament

15 Dec 2015   •   11:59
Totul despre durerea cervicală: cauze și tratament

Durerea cervicală este durerea resimțită la nivelul gâtului și care poate fi produsă de o anumită activitate sau un traumatism cervical, sau de o altă afecțiune medicală.

Prof. univ. dr. Adriana Sarah Nica, medic specialist în balneologie, medicină fizică și recuperare medicală, șef de secție la Clinica Universitară Recuperare Medicală III I.N.R.M.F.B. Bucureşti explică, în cadrul interviului, posbilitățile de tratament și modalitățile de prevenire a durerilor cervicale.

(...)


Care sunt cauzele apariției durerilor cervicale?

Durerea cervicală sau durerea de ceafă poate să aibă foarte multe cauze. Unele din cauze nu sunt neapărat locale și țin numai de modificările degenerative.

Unele pot să fie dureri în conexiune cu ceea ce se întâmplă înăuntrul nostru, de la aparenta banală infecție de căi respiratorii superioare până la tulburările de vedere sau probleme pe circuitul urechii. Să știți că, inclusiv un focar dentar la marginea șirului de dinți poate să aibă un ecou și asupra coloanei cervicale, mai ales la persoanele vârstnice.

Tabloul în care se dezvolta aceasta durere de ceafă poate să fie însă mult mai colorat, având uneori asocieri ale tulburărilor de vedere, fie pete, fie muște zburătoare, fie senzația de vertij, de amețeală, fie zgomote în urechi. Deci ne doare cervicala, dar apar și aceste manifestări, uneori senzația de pulsație înăuntrul capului.

Când durerea este cervicală și iradiază la nivel cefalic, deci în cutia craniană, este foarte important ca persoana respectivă să solicite consult medical, pentru că poate să fie un puseu hipertensiv care, neglijat, poate să se dezvolte ca un accident vascular-cerebral. Dacă durerea apare peste noapte și trezește bolnavul din somn, durerea cervicală trebuie tratată cu foarte mare seriozitate.

Ce putem face pentru ameliorarea durerii ? 
............................


Află mai departe totul despre durerea cervicală, cauze și tratament.

×