x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie UE susţine că este pregătită să dea piept cu gripa porcină

UE susţine că este pregătită să dea piept cu gripa porcină

30 Apr 2009   •   00:00

Uniunea Europeană nu a fost niciodată mai bine pregătită pentru a face faţă unei pandemii, a dat asigurări Centrul european pentru prevenirea şi controlul bolilor transmisibile, cu sediul la Stockholm.



Statele membre ale UE şi oficiali europeni din domeniul sănătăţii lucrează intens din 2005 la măsurile de răspuns în situaţia unei pandemii. Conform Agerpres, centrul de la Stockholm apreciază că decizia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/ de a ridica la 5 nivelul de alertă este un 'răspuns adecvat' la răspândirea actuală a unui nou virus gripal.

Măsurile ce vor fi luate în cadrul UE includ intensificarea monitorizării şi a testării pentru noul virus, gestionarea cazurilor şi utilizarea antiviralelor precum Tamiflu şi Relenza.

Astăzi, la Luxemburg, miniştrii sănătăţii din Uniunea Europeană discută, într-o reuniune de urgenţă, măsuri de coordonare a eforturilor naţionale de prevenire a răspândirii gripei porcine în Europa, după ce mai multe state membre au confirmat primele cazuri de îmbolnăvire.

×
Subiecte în articol: prevenire