x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Pericolele din alimentele procesate

Pericolele din alimentele procesate

de IncomeMagazine    |    21 Feb 2013   •   08:44
Pericolele din alimentele procesate
Sursa foto: Stockbyte/Getty Images

Avem senzaţia că ne bucurăm astăzi de o mare diversitate alimentară, doar avem acces la fructe, legume şi cereale provenind din zone geografice îndepărtate. Şi totuşi, strămoşii noştri se hrăneau mult mai sănătos şi mai diversificat decât noi.

În urmă cu un secol, oamenii aveau la dispoziţie un spectru alimentar foarte variat, care provenea de la 300 de specii naturale de plante şi animale. Astăzi, gama sortimentală este doar aparent bogată. Aşa-zisa abundenţă alimentară actuală este dată de numărul mare de produse obţinute industrial, care de fapt sunt variaţii ale unui număr destul de redus de produse de bază. Alimentele procesate au o serie de defecte pe care noi nu le putem corija. Tot ceea ce putem face este să le consumăm mai rar şi în cantităţi mai mici.

Prea bogate în grăsimi şi în zaharuri


Produsele procesate au un conţinut ridicat de grăsimi artificiale şi de zaharuri rafinate. Consumate frecvent şi pe termen lung, grăsimile şi zaharurile cresc riscul apariţiei unor boli grave: boli cardiovasculare, supraponderabilitate, obezitate, hiperglicemie, colesterol mărit. Unele tipuri de cancer pot fi declanşate de excesul de grăsimi rele şi de zaharuri artificiale pe care le găsim în produsele obţinute industrial.

Citeste mai mult despre pericolele din alimentele procesate



Citeste si
Alimente pe care să le consumi dacă ai probleme de vedere
Pericolele din alimentele procesate

Lămâia te ajută să slăbeşti sănătos
Alimente care păcălesc foamea
Superalimente pentru o dieta sănătoasă

×
Subiecte în articol: alimente procesate