x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Povestiri despre Viață, Moarte și ce urmează după. 5 lucruri incredibile care se întâmplă pe pragul dintre viață și moarte

Povestiri despre Viață, Moarte și ce urmează după. 5 lucruri incredibile care se întâmplă pe pragul dintre viață și moarte

12 Noi 2015   •   10:13
Povestiri despre Viață, Moarte și ce urmează după. 5 lucruri incredibile care se întâmplă pe pragul dintre viață și moarte

Jurnalista americană Patricia Pearson a scris o carte întreagă despre ce se întâmplă cu muribunzii în ultimele 72 de ore de viață - „Cum să deschizi ușa Raiului. Povestiri despre Viață, Moarte și ce urmează după”. Psihiatrul Raymond Moody a făcut și el o cercetare pe care a dat-o publicității. S-au făcut sondaje de opinie, statistici, rechizitorii, toate cu același scop: să se afle ce se întâmplă în orele care preced extincția omului.

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au fost interesați să afle cu un ceas mai devreme când vine sfârșitul. Și nu despre sfârșitul lumii este vorba, ci despre sfârșitul vieții - nici măcar al vieții lor, ci al celor dragi, de care știu că se vor despărți pentru totdeauna. Semnele se arată atât celor care vor pleca într-o altă lume, cât și celor care rămân. Trebuie doar să știm să le citim și să ne folosim judicios de informațiile primite. 

Există multe cărți care tratează acest subiect, de asemenea, articole publicate în reviste de știință sau de paranormal, ca și mărturii care circulă din om în om, oralitatea jucând încă un rol important în acest domeniu.

Iată și câteva concluzii la care au ajuns aceste studii, cercetări, sondaje ș.a. - concluzii care se potrivesc cu o serie e mărturii strânse chiar pe teritoriul României:

Citește și Românii care nu au auzit de România. Incredibila poveste a VOLOHILOR

1. Cu 72 de ore înainte, cei care sunt pe patul de moarte primesc semne de la cei dragi, stinși de pe lume.

Preoteasa M.C., în vârstă de 92 de ani, a povestit, cu 3 zile înainte de a muri, cum părintele, soțul său decedat, se așezase pe marginea patului și îi spusese că trebuie să pregătească rochia de culoarea viorelelor, pentru că vor pleca într-o călătorie.

C.I., ciobăniță din Carpații Meridionali, povesțește că bunicul său i-a spus, într-o dimineață de joi, că dacă sâmbătă va mai fi acasă, atunci va veni la ea în vizită, dar să nu se sperie, căci e posibil și ca el să nu poată veni. Sâmbătă la prânz, bătrânul și-a dat duhul, cu puțină vreme înainte ca nepoata să intre în sat, ca să-l ia la ea.

De obicei, în ultimele 72 de ore de viață muribunzii vorbesc foarte mult despre o călătorie pe care o vor face curând. Cel mai adesea, cer să le fie pregătite hainele și încălțările sau să le fie cumpărate bilete pentru drum. De multe ori, călătoriile la care fac referire sunt irealizabile, fie pentru că starea de sănătate a muribunzilor este foarte precară, fie pentru că persoanele pe care le amintesc în cererile lor și despre care spun că îi vor însoți sunt moarte demult.

2. Înainte de moarte, rude sau prieteni decedați vin să îi ajute pe muribunzi să facă Marea Trecere
.........................

Citește mai departe pe ANTENA SATELOR
 

×