x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Cum să rămâi mai repede însărcinată. Câteva lucruri la care trebuie să fii atentă

Cum să rămâi mai repede însărcinată. Câteva lucruri la care trebuie să fii atentă

de Redacția Jurnalul    |    10 Iun 2024   •   22:45
Cum să rămâi mai repede însărcinată. Câteva lucruri la care trebuie să fii atentă

Dacă vrei să ai un copil, specialiștii oferă câteva sfaturi pentru a rămâne mai repede însărcinată.

Prin urmare, dacă iei anticoncepționale ori folosești alte metode de contracepție trebuie să știi că vei putea rămâne însărcinată imediat sau după câteva luni din momentul în care renunți la ele. După ce ai folosit anticoncepționale ciclul menstrual va fi neregula o perioadă de timp. Astfel că, dacă nu ești pregătită să devii mămică, folosește prezervativul.

Perioada fertilă

Totodată, sunt anumite zile din lună când ești fertilă așa că atunci este momentul propice pentru conceperea unui copil. Doctorii recomandă testele de ovulație sau calendarul ciclului menstrual.

Dacă vrei să rămâi mai repede gravidă, sexul înainte de ovulație crește șansele. Sperma poate rezista în tractul reproductiv timp de 5 zile. Un ovul are o durată de viață de 12 - 24 de ore.

Specialiștii recomandă ca actul sexual să aibă loc imediat după ce testul de ovulație a ieșit pozitiv. Și următoarele zile sunt favorabile. 

O altă medotă este de a face sex după sfârșitul menstruației. 

Nu există dovezi clare că anumite poziții sexuale te ajută să rămâi însărcinată mai repede, însă poți renunța la fumat, alcool, cafeină, trebuie să reduci stresul și să nu faci prea mult sport. Este important să ai o dietă sănătoasă și nutritivă.

Dietă sănătoasă

Consumă alimente bogate în antioxidanți pentru că ajută la neutralizarea radicalilor liberi din organism, care pot dăuna calității spermei și ovulului. Există dovezi clare care sugerează că antioxidanții îmbunătățesc fertilitatea, atât la bărbați cât și la femei.

Fructele și legumele și cerealele sunt benefice.  Acestea au antioxidanți precum: vitaminele C și E, folați, beta caroten și luteină. 

Un mic dejun substanțial este important, mai ales pe cele care suferă de sindromul ovarelor polichistice. 

Grăsimile sănătoase consumate zilnicajută la creșterea fertilității, îndeosebi cizii grași Omega-3. Se găsesc în pește, semințe și alune.

Test de sarcină 
Testul de sarcină detectează nivelul de hCG din urină, un hormon produs de placentă, ceea ce arată că a avut loc concepția.

Însă testele de sarcină făcute perea devreme dau un răspuns fals negativ. 

Desigur, cât de repede rămâi însărcinată  depinde  de vârsta ta și a partenerului, starea de sănătate, ciclul menstrual. Cercetările arată că peste jumătate dintre cupluri reușesc să conceapă un copil în 6 luni, notează deparinti.ro.
 

×
Subiecte în articol: femei copii insarcinata