x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Sfaturi pentru părinți. Cum să susții imunitatea copilului

Sfaturi pentru părinți. Cum să susții imunitatea copilului

de Redacția Jurnalul    |    24 Oct 2024   •   23:00
Sfaturi pentru părinți. Cum să susții imunitatea copilului

Sănătatea copilului este o preocupare constantă a părinților. Sporirea imunității celui mic, mai ales după ce intră în colectivitate este deosebit de importantă.

Un mic dejun sănătos este una dintre cele mai bune modalități de a menține o imunitate bună a copilului. Este bine ca acesta să conțină vitamine, antiozidanți și proteine. 

Dieta zilnică a copilului

Citricele, precum portocalele sau grepfrutul, sunt bogate în vitamina C și au proprietăți antiinflamatorii și antioxidante.

Totodată, iaurtul este o sursă excelentă de proteine dar și de vitamina D. În plus, conține probiotice necesare pentru o digestie sănătoasă. 

Părinții trebuie să fie atenți deoarece multe gustări din magazine conțin cantități mari de zahăr, ceea ce dăunează organismului. 

Studiile au arătat că un aport ridicat de zahăr reduce activitatea celulelor imunitare datorită unei cantități mai mici de vitamina C care intră în celule. Înlocuiește astfel gustările bogate în zahăr cu fructe, care conțin zaharuri sănătoase, naturale și vitamine, minerale și fibre.

Corpul uman conține circa 70% apă și necesită un aport regulat pentru a-și menține funcțiile de zi cu zi. Acest lucru este valabil mai ales pentru copiii și adolescenții în creștere. Apa ajută la eliminarea toxinelor dăunătoare din organism și la transportul oxigenului către celule pentru a se asigura că acestea funcționează optim.

Atenție la stresul copilului

Pe măsură ce copiii și adolescenții cresc, stresul de la șcală poate începe să-și facă efectul. Analizele din sute de rapoarte de cercetare indică faptul că evenimentele stresante sunt legate de modificările sistemului imunitar.

Când ești stresat, capacitatea organismului de a lupta împotriva antigenelor este redusă, făcându-l mai susceptibil la infecții. Hormonul stresului, corticosteroizii, pot suprima eficacitatea sistemului imunitar prin scăderea numărului de globule albe.

Ajutându-ți copilul să învețe tehnici sănătoase de gestionare a stresului ar trebui să fie la fel de important ca asigurarea unei cantități sufieciente de vitamina C.

Totodată, un somn odihnitor ajută la imunitate. Copiii ar trebui să doarmă între 8 și 12 ore pe noapte, în funcție de vârstă.

Produsul care crește imunitatea copiilor ce merg în colectivitate

În timp ce o dietă sănătoasă ar trebui să fie întotdeauna pe primul loc, unii copii sunt pretențioși la mâncare. A te asigura că primesc vitaminele și mineralele necesare poate fi o provocare. A oferi copilului vitamine și suplimente este o modalitate potrivită de a umple lipsurile. 

Suplimentele de susținere a sistemului imunitar pentru copii sunt Vitamina C, Calciu, Vitamina D3.

Vitamina C este o vitamină importantă pentru sănătatea sistemului imunitar. Deși se găsește din abundență în fructe și legume, un supliment de vitamina C masticabil este o modalitate ușoară de a ajuta la susținerea sănătății sale imunitare.

Calciu și vitamina D3

Calciul este unul dintre mineralele care sunt cele mai abundente în corp. Este bine cunoscut faptul că este responsabil pentru susținerea sănătății dinților și oaselor puternice. De asemenea, este discutat ca fiind o parte esențială a asigurării funcției nervoase.

Vitamina D este o vitamina super importantă care este produsă de organism. Vitamina D este responsabilă pentru reglarea cantității de calciu pe care o avem în corpul nostru. De asemenea, ajută la absorbția calciului pentru a susține oasele sănătoase. Dacă suferi de deficiență de vitamina D, corpul nu poate utiliza în mod corespunzător calciul. Așa că, cei doi ar trebui să fie tratați ca o pereche esențială pentru sănătatea organismului, notează deparinti.ro.

×
Subiecte în articol: parinti copii imunitate iaurt