x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Sfaturi pentru părinți. Cum vindeci arsurile solare ale bebelușilor

Sfaturi pentru părinți. Cum vindeci arsurile solare ale bebelușilor

de Redacția Jurnalul    |    29 Iun 2024   •   10:40
Sfaturi pentru părinți. Cum vindeci arsurile solare ale bebelușilor

Pentru a nu ajunge la situația în care bebelușul tău să sufere de arsuri solare, cel mai bine este să-i protejeazi pielea cu o cremă cu factor mare de protecție.

Copiii mici sunt mai expuși la problemele provocate de razele ultraviolete ale soarelui din cauză că pielea lor este mai delicată și mai sensibilă. 

Dacă se întâmplă ca soarele să afecteze pielea bebelușului, iată câteva sfaturi:

1. Răcorește zona afectată

Aplică o compresă cu apă rece și ține-o timp de câteva minute, până când dispare disconfortul. Îl poți stropi și cu apă termală. 

2. Hidratare

Folosește o cremă after sun, potrivită pentru copii, cu vitamina E. Aplică în strat generos, de mai multe ori pe zi. La o arsură mai gravă, este bine să consulți un medic pentru a-i administra oral și un antiinflamator.

3. Atenție la zona afectată

Disconfortul poate persista 2-3 zile. Asigură hidratarea constantă a pielii cu o cremă calmantă, ai grijă să bea suficientă apă. Hainele trebuie să fie ușoare, lejere, din materiale natural. Nu acoperi zona cu pansamente, plasturi, etc..

4. Nu remedii naturiste

Nu încerca remedii naturiste pentru că pot face mai mult rău. Semnele de alarmă sunt infectarea zonei, febra, deshidratarea. Dacă, în 48 de ore, zona arată mai rău, trebuie mers de urgență la medic.

Metode de prevenție

-evită orele în care soarele este foarte puternic. Intervalul 11-17 trebuie evitat, mai ales în cazul bebelușilor.

–aplică cremă de protecție solară cu 20 de minute înainte de a ajunge la plajă, apoi la fiecare oră sau de fiecare dată când iese din apă.

- are nevoie ochelari de soare și pălărie pe cap. Bebelușii și copiii mici pot purta costume stil salopetă cu factor de protecție.

Arsurile solare cresc riscul de dezvoltare a cancerului de piele iar majoritatea probolemelor cauzate de expunerea la soare au loc înainte de 18 ani, notează deparinti.ro.

 

×
Subiecte în articol: arsuri solare bebeluşi parinti