x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Ministrul Sănătăţii: "Vaccinarea este un dar pentru copii, la fel cum este şi botezul"

Ministrul Sănătăţii: "Vaccinarea este un dar pentru copii, la fel cum este şi botezul"

19 Mai 2017   •   15:45
Ministrul Sănătăţii: "Vaccinarea este un dar pentru copii, la fel cum este şi botezul"

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a făcut, vineri, un apel către părinţi să accepte vaccinarea copiilor şi a declarat că "vaccinarea este un dar pentru copii, la fel cum este şi botezul, la fel cum este laptele mamei". 

"Noi trebuie să creştem acoperirea vaccinală şi fac din nou un îndemn public la toţi părinţii responsabili: vă rog să vă vaccinaţi copiii. Vaccinarea este un dar pentru copii, la fel cum este şi botezul, la fel cum este laptele mamei şi la fel cum este dragostea pe care o revărsaţi asupra copiilor voştri", a afirmat Bodog, aflat într-o vizită la Bacău. 
Ministrul Sănătăţii a precizat că "nimeni nu se duce cu arcanul să îi ia pe copii să îi ducă la vaccinare", însă a atras atenţia că părinţii care refuză vaccinarea trebuie să îşi asume riscurile. 
Florian Bodog a anunţat că va organiza dezbateri publice pe tema vaccinării şi, în acelaşi timp, va prezenta public efectele adverse ale vaccinurilor. 
"Am început deja o serie de dezbateri publice. Legea este în dezbatere publică şi urmează încă o şedinţă de dezbateri publice săptămâna viitoare. Pe de altă parte, am solicitat Agenţiei Naţionale a Medicamentului să publice pe site toate reacţiile adverse la vaccin care au fost înregistrate în România. Ele vor fi publice şi vor putea fi consultate de toată lumea. Trebuie însă să conştientizăm că au fost foarte multe boli care au fost eradicate datorită vaccinării şi eu cred că asta este ceea ce trebuie să ne călăuzească. În acelaşi timp, sunt absolut de acord că trebuie să prezentăm toate riscurile şi toate avantajele vaccinările şi grupurile tehnice de lucru pe care noi le propunem în lege să prezinte părinţilor, să aibă discuţii cu părinţii", a adăugat Bodog. 

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: vaccin Florian Bodog ministrul sanatatii