x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului UPDATE Vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de Pfizer are o eficiență de peste 90% la copii

UPDATE Vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de Pfizer are o eficiență de peste 90% la copii

10 Noi 2021   •   14:32
UPDATE Vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de Pfizer are o eficiență de peste 90% la copii

Două doze de vaccin anti COVID-19 produs de Pfizer/BioNtech asigură o eficiență de peste 90% în cazul copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, arată un studiu publicat de site-ul rovaccinare.ro.

Două doze de 10 micrograme de vaccin Comirnaty, dezvoltat de Pfizer BioNTech, administrate la interval de 21 de zile au fost sigure, imunogene și au asigurat o eficiență de 90,7% împotriva Covid-19 la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

Prin urmare, imunizarea copiilor este importantă în condițiile în care aceștia pot transmite boala și pot face forme grave.

ȘTIRE INIȚIALĂ Vaccinul anti COVID-19 pentru copii produs de compania Pfizer este sigur și are o eficacitate de aproape 91% în prevenirea infectării în cazul minorilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, arată un studiu publicat vineri și citat de AP News.

Documentul a apărut în condițiile în care autoritățile din SUA se pregătesc de o amplă campanie de vaccinare a copiilor.

Primele vaccinuri ar putea fi făcute în noiembrie, după aparița aprobării vaccinului, iar scopul este ca până la finalul anului să fie vaccinați peste 20 de milioane de copii între 5 și 11 ani.

La studiul Pfizer au participat 2.268 de copii care au fost injectați cu doze ale vaccinului. Au fost folosite doze mici de vaccin (o treime din cantitatea pentru tineri și adulți), iar rezultatul a fost că medicamentul a avut o eficacitate de 91%.

Participanții au dezvoltat anticorpi la fel de puternici ca în cazul tinerilor, se mai arată în studiul american.

Mediafax

×
Subiecte în articol: vaccin pfizer COVID