x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei 7 semne că ești gravidă și un test de sarcină

7 semne că ești gravidă și un test de sarcină

19 Iun 2015   •   16:57
7 semne că ești gravidă și un test de sarcină

 Nu îți dai seama dacă ești însărcinată sau nu și ai vrea să afli asta cu o clipă mai devreme, înainte de un test de sarcină, înainte de un consult la ginecolog? Iată ce trebuie să știi.

Simptomele de sarcină sunt diferite de la femeie la femeie şi de la sarcină la sacină. Cel mai frecvent semn ce prevesteşte venirea pe lume a bebeluşului este întârzierea sau lipsa menstruaţiei. Înţelegerea manifestărilor specifice sarcinii este foarte importantă deoarece fiecare simptom poate fi corelat şi cu o anumită afecţiune medicală.

1. Întârzierea sau dispariţa menstruaţiei
Lipsa menstruaţiei reprezintă principalul semn care le pune pe gânduri pe femei. Dacă ai rămas însărcinată, următoarea menstruaţie nu ar trebui să mai apară. Totuşi, la unele femei mai există scurgeri, în special în primele trei-patru luni. Adesea acestea sunt confundate cu menstruaţia.
Alte cauze pentru întârzierea menstruaţiei: pierderea sau creşterea bruscă în greutate, oboseala, problemele hormonale, tensiunea, tratamentele medicamentoase, anumite afecţiuni, stresul sau alăptarea.

Citește articolul integral pe ANTENA SATELOR

×