x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei A face dragoste inseamna sanatate

A face dragoste inseamna sanatate

20 Mar 2004   •   00:00

Alunga depresia, calmeaza si ridica moralul ... Ce medicament reuseste asemenea performante. Faceti sex cel putin de trei ori pe saptamana si va veti bucura de echilibru fizic si psihic.

Nu o data femeile s-au plans ca dupa o partida de sex adevarat, partenerul a cazut rapid in mrejele lui mos Ene. Explicatia este simpla si n-are nici o legatura cu partenera de cuplu. Doctorul Daniel Popescu ne precizeaza ca "in timpul actului sexual are loc eliberarea endorfinelor, care provoaca o placuta relaxare fizica si psihica. Endorfinele sunt hormoni care joaca un rol foarte important in tinerea in frau a stresului si in instalarea unui somn linistitor". Potrivit specialistilor, dupa actul sexual, majoritatea partenerilor simt nevoia de a dormi, bucurandu-se de un somn odihnitor. Se pare ca barbatii sunt campioni, ei adormind mult mai repede comparativ cu femeile.

Raspunsurile la intrebarea ce faceti imediat dupa o partida de sex, adresata de specialistii americani la peste 100 de cupluri, sunt relevante. Astfel, peste 70% din cupluri au raspuns invariabil: ne spalam si apoi ne uram somn usor. Restul mai apeleaza la o tigara (8%), beau sau mananca (7%), privesc la televizor (2%) si un procent deloc de neglijat - 16% o iau de la capat.

Majoritatea anchetelor axate pe efectele actului sexual, din punct de vedere fizic si psihic, scot in evidenta ca partenerii sunt guvernati mai mult de o gandire pozitiva si sunt mai putin coplesiti de grijile zilnice, dupa ce au facut dragoste.
( MAGDA MARINCOVICI )

Creste speranta de viata

Reduceti consumul de alcool, stingeti definitiv tigara si faceti mai des dragoste, pentru ca a face dragoste presupune cresterea sperantei de viata, valabil pentru ambii parteneri de cuplu, spun in cor sexologii americani. Virtutile terapeutice ale activitatii sexuale se observa in preventia bolilor cardiovasculare. Mai nou un studiu japonez arata ca la barbati sexul reduce riscului cancerului de prostata. La femeile care au o viata sexuala activa, s-a inregistrat o diminuare a riscului de cancer de san si genital. Hormonii secretati in timpul actului sexual sunt responsabili de ameliorarea starii de anxietate, constatata in cazul cuplurilor care fac cel putin de trei ori sex pe saptamana. O ancheta recenta indica rezultate menite sa deschida apetiul pentru sex. Dupa ce au facut dragoste, 91% dintre cuplurile chestionate au spus ca primul gest este de a rade.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă