x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Adevarat sau fals

Adevarat sau fals

24 Sep 2006   •   00:00
  • Pentru a slabi trebuie excluse din dieta produsele din carne? Fals. Putem slabi alegand carnea cu mai putine grasimi. Insa nu trebuie sa eliminam carnea din dieta. Produsele de origine animala sunt principala noastra sursa de fier. Iar anemia prin carenta de fier este problema de care se lovesc cel mai des adeptele dietelor drastice. De asemenea, excluderea produselor din carne din dieta este asociata cu tulburari hormonale, cicatrizare lenta a ranilor, piele uscata, unghii fragile.
  • Cremele care contin cafeina contribuie la eliminarea celulitei? Adevarat. Cremele pe baza de cafeina stimuleaza circulatia sangvina in zonele cu celulita, reducand stratul de grasime si favorizand eliminarea apei din tesuturi.
  • Toate femeile sufera de infertilitate dupa varsta de 35 de ani? Fals. E adevarat ca fertilitatea scade o data cu inaintarea in varsta. Dar cele mai multe femei raman insarcinate si dupa 35 de ani fara a apela la tratamente de stimulare a fertilitatii. Peste 35 de ani femeile trebuie sa mearga la medic daca dupa 6 luni de viata sexuala activa nu au ramas insarcinate.
  • Pasta de dinti trebuie schimbata din cand in cand? Adevarat. Daca folosim timp indelungat aceeasi pasta de dinti, bacteriile devin rezistente la substantele antiseptice. Pentru a evita acest lucru, stomatologii ne sfatuiesc sa schimbam pasta de dinti o data pe luna sau sa folosim o pasta de dinti dimineata si alta seara.
  • ×
    Subiecte în articol: viaţă sănătoasă