x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Adevărat sau fals

Adevărat sau fals

de Andrada Floria    |    22 Iul 2007   •   00:00

Dacă măncăm seara ne ingrăşăm mai repede? Fals.

Cuburile de gheaţă nu au termen de valabilitate, ele se menţin in congelator la nesfărşit? Fals. Apa din care sunt făcute cuburile de gheaţă se alterează in timp. Chiar dacă temperatura din congelator face mai dificilă instalarea bacteriilor, totuşi după o săptămănă este indicat să schimbăm cuburile de gheaţă. Şi să utilizăm apă proaspătă.Â

Nu este nevoie să spălăm ibricul in care incălzim apă sau vasul in care păstrăm apa de băut? Fals. Bacteriile se dezvoltă in picăturile care rămăn pe fundul vasului in care păstrăm apa. Aceste vase trebuie spălate in mod regulat cu oţet sau cu apă amestecată cu sare de bucătărie. Astfel veţi indepărta atăt bacteriile, căt şi depozitele de calciu care schimbă mirosul şi gustul apei. La final, clătiţi bine vasul.

Este contraindicat să folosiţi apă caldă de la robinet la gătit? Adevărat. Specialişti in domeniu susţin că apa rece işi menţine calitatea mai mult timp. In schimb, apa caldă este mediul propice pentru dezvoltarea bacteriilor. De aceea, este recomandat ca pentru gătit să fierbeţi apă rece de la robinet.

Dacă măncăm seara ne ingrăşăm mai repede? Fals. Deşi ani la rănd exista convingerea că obiceiul de a mănca seara tărziu ne face să luăm mult in greutate, cercetări recente demonstrează contrariul. Conform rezultatelor unui studiu american, se pare că organismul nostru nu procesează alimentele diferit in funcţie de momentul zilei. Important pentru kilogramele in plus este căt măncăm şi căt de multă mişcare facem.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă