x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Afecţiunile cardiovasculare ucid 2 din 3 români

Afecţiunile cardiovasculare ucid 2 din 3 români

18 Feb 2010   •   00:00

Cercetările demonstrează că 80% din decesele provocate de afecţiunile cardiovasculare ar putea fi prevenite. Din păcate, statisticile situează România pe un loc fruntaş la mortalitate şi incidenţa bolilor cardiovasculare.

 "2 din 3 români mor în urma afecţiunilor cardiovasculare, faţă de doar 1 din 3 europeni din Europa de Vest", a atras atenţia prof. dr Dan Gaiţă, coordonator naţional de prevenţie. Vestea bună este că în viitorii cinci ani se urmăreşte reducerea mortalităţii prin bolile cardiovasculare cu 10%. În acest sens, Societatea Română de Cardiologie şi-a propus obiective clare, precum promovarea medicaţiei în tratarea afecţiunilor cardiovasculare, programe pentru informare în şcoli, spoturi publicitare.

Prof. dr Pekka Puska, preşedintele World Heart Federation, a menţionat că, în cazul bolilor cardiovasculare, prevenţia înseamnă reducerea consumului alimentelor bogate în grăsimi saturate şi trans (unt, brânzeturi grase, carne grasă), activitate fizică zilnică şi renunţarea la fumat.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă