x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Al doilea caz de infectare cu AH1N1 în şcoli

Al doilea caz de infectare cu AH1N1 în şcoli

21 Sep 2009   •   00:00

Al doilea caz de infectare cu AH1N1 în şcoli a fost înregistrat în aceeaşi unitate de învăţământ din Slobozia, respectiv la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" unde o elevă a fost diagnosticată, miercuri, cu virusul gripal nou, la revenirea dintr-o excursie în Spania.



Ministerul Sănătăţii (MS) informează că infectarea cu noul virus gripa a fost confirmată în urma analizelor de laborator realizate de Institutul Naţional "Cantacuzino" în cazul unei colege de clasă a elevei depistate pozitiv săptămâna trecută.

Tânăra, în vârstă de 16 ani, este internată la Institutul "Matei Balş" şi urmează tratament cu antivirale.

Potrivit anchetei epidemiologice, eleva a avut doar un contact care nu prezintă deocamdată semne de îmbolnăvire, arată MS.

Starea de sănătate a celor două tinere este una bună.

Autorităţile sanitare au decis prelungirea suspendării cursurilor şi izolarea clasei din care fac parte cele două eleve cu încă două zile. Începând de joi, cursurile clasei din care face parte prima elevă diagnosticată cu acest virus au fost suspendate pentru sapte zile.

O echipă a Ministerul Sănătăţii, condusă de Geza Molnar, consilier al ministrului Sănătăţii pe probleme de epidemiologie, a fost, joi dimineaţă, la Colegiul National "Mihai Viteazul" din Slobozia, unde medicii au stat de vorbă cu elevii, informându-i ce măsuri trebuie să ia pentru a nu contacta boala. Totodată, s-a decis ca o echipă de medici să verifice zilnic starea de sănătate a elevilor acestui liceu.

Prima elevă diagnosticată cu gripă AH1N1, elevă în clasa a XI-a, s-a întors recent dintr-o excursie în Spania, unde a fost cu mai mulţi elevi şi profesori de la Liceul de Artă "Ionel Perlea" din Slobozia. La această excursie ar fi participat patru elevi şi opt profesori.

Potrivit MS, în săptămâna 14 - 20 septembrie, au fost înregistrate şapte noi cazuri confirmate de gripă cu tulpina nouă AH1N1, totalul la nivel naţional ajungând la 333.

Dintre cele şapte cazuri noi, trei au fost înregistrate în Ialomiţa, iar alte patru în judeţul Iaşi (toate patru) din Irlanda.
Mediafax

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă