Care sunt alimentele aflate pe lista neagra in cazul curelor de slabire? Aceste alimente, cum le-ai pus in gura se intrec care sa ingroase mai repede stratul de grasime de pe burta sau fund.
Zaharul si dulciurile trebuie sa devina amintiri. E cazul sa te feresti si de painea alba, mai bine mananci paine integrala cu tarate. Fainoasele cotin amidon, deci sunt de evitat. Cartoful e recomandat crud si cu coaja, eventual copt. Cand ii cureti coaja si-l tratezi termic ii distrugi calitatile pentru sanatate. Friptura cu cartofi prajiti e dinamita, mai bine mananci friptura cu legume, iar mai rar poti pune in farfurie si cartofi prajiti, dar sa-i asociezi cu salate. Pastele trebuiesc taiate de pe lista de mancarurilor fiindca ingrasa.Orezul n-ar fi un aliment
rau, dar recomandabil
este orezul nedecorticat,
cel gri, nu cel alb fara coaja.
Coaja orezului impiedica prin
fibrele ei absorbtia amidonului,
cel care ingrasa. Porumbul
ingrasa si el, caci are mult amidon,
floricelele si fulgii de
porumb sunt contraindicati
fiindca pe langa amidon contin
si glucoza. Fasolea uscata se
poate manca mai ales in faza a
doua de mentinere a greutatii
diminuate; cel mai bine este sa
fie mancata sub forma de iahnie.
Fructele sunt mana cereasca,
ele contin si fibre, dar
si un zahar oarecare. Coaja
fructelor nu trebuie curatata,
caci ea limiteaza actiunea rea
a zaharurilor din fructe. E bine
ca fructele sa fie mancate
dimineata pe stomacul gol sau
intre mese. E contraindicat consumul
fructelor ca desert imediat
dupa masa. Se admite
consumul fructelor si seara,
dar ele sa nu fie bogate in vitamina
C, ca portocalele, fiindca
au efect energizant inainte de
somn. Mai rar se recomanda
sucurile de fructe, mai bine
mananci fructul cu coaja.
Alcoolul ingrasa si e contraindicat,
ca si cafeaua, care
stimuleaza secretia de insulina,
la fel ca si ceaiul negru sau
verde.
FLORIN CONDURATEANU - Pulsul medicinei