x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Australia: Pasagerii unui vas de croazieră, în carantină din cauza gripei porcine

Australia: Pasagerii unui vas de croazieră, în carantină din cauza gripei porcine

26 Mai 2009   •   00:00

Peste 2.000 de pasageri ai unui vas de croazieră au fost plasaţi în carantină pentru o săptămână, după ce virusul gripei porcine a fost detectat la doi copii care se aflau la bord.



"Cerem tuturor oamenilor de la bordul acestei nave să rămână izolaţi timp de o săptămână", a declarat Kerry Chant, director al serviciilor de sănătate din New South Wales după sosirea pachebotului Pacific Dawn la Sydney, ieri. Pasagerii trebuie să rămână acasă sau în spital. Pasagerii se întorceau dintr-o croazieră în Pacificul de Sud când virusul A (H1N1) a fost depistat la doi copii în vârstă de 5 ani.

Plecarea pachebotului într-o altă călătorie cu noi pasageri a fost suspendată până la aprobarea autorităţilor, a declarat un purtător de cuvânt al Carnival Australia, proprietarul Pacific Dawn.    

Ministrul australian al Sănătăţii, Nicola Roxon, a precizat că numărul cazurilor confirmate de gripă porcină în Australia este acum de 23, iar cinci şcoli au fost închise de teama contaminării. Ieri, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că virusul gripei porcine a contaminat până în prezent 12.515 persoane din 46 de ţări şi a provocat moartea a 91 de persoane.
Mediafax

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă