x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Bolile reumatismale, afecţiuni cu costuri ridicate

Bolile reumatismale, afecţiuni cu costuri ridicate

12 Oct 2010   •   00:00

Tot mai mulţi tineri, adulţi şi chiar copii sunt afectaţi de bolile reumatice, iar 10% din populaţie prezintă din această cauză un grad de handicap motor, a declarat preşedintele Ligii Române Contra Reumatismului, profesor Cătălin Codreanu.

Conform datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, afecţiunile reumatismale reprezintă cea mai frecvent raportată cauză de boală la populaţia adultă. Aproape jumătate din adulţi prezintă antecedente de simptome osteoarticulare sau anomalii musculo-scheletice evidenţiabile prin examen clinic, iar 10% din populaţie prezintă din această cauză un grad de handicap motor. Din cauza interesării unor grupe active de populaţie, bolile reumatismale prezintă un impact socioeconomic major, cu costuri sociale semnificative.

"Dincolo de cifre statistice sunt însă oameni, sunt dramele pacienţilor: vieţi distruse, cariere întrerupte, părinţi care nu se mai pot juca cu propriii copii sau care nu-i mai pot întreţine, ajungând să se considere o povară pentru familie şi societate. Aceste probleme ar putea fi evitate, prin intervenţia sistemului sanitar, dar şi a societăţii, în ansamblul ei", a mai spus medicul.

Ziua Mondială a Artritei se desfăşoară în 2010, la nivel mondial, sub sloganul "Let's work together!"

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă