x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Cât de grav este să mânânci un măr nespălat?

0
18 Aug 2016 - 15:38
Cât de grav este să mânânci un măr nespălat?

O gustare luată în grabă, bacterii şi reziduuri de pesticide reprezintă diferenţa dintre a spăla şi a şterge rapid de cămaşă.

“Evident, cel mai rău lucru care se poate întâmpla este să aibă un patogen pe el şi cine mănâncă să moară” spune Sandria Godwin, professor la Universitatea din Tennessee, Departamentul de Familie şi Ştiinţa Consumatorului.

Merele parcurg un drum lung de la cules până în casele noastre, în acest timp fructele pot intra în contact cu patogeni şi microorganisme nocive. Conform Centrului de Control şi Prevenire a Bolilor, mai mult de 9 milioane de oameni se îmbolnăvesc în fiecare an datorită consumului de alimente contaminate, iar fructele şi legumele reprezintă 46% din alimentele cu pricina.

“Cineva cu sistemul imunitar compromis se poate îmbolnăvi de la un singur măr, pe când la cei cu imunitatea în regulă pot mânca sute până bacteriile le vor face rău” mai adaugă Godwin.

Dar patogenii nu sunt singura problemă, studii de la Universitatea din Tennesee arată că vegetalele sunt cea mai murdară parte a frigiderului nostru. Zgârieturile şi crăpăturile lor sunt deschise pentru ascunderea bacteriilor.

“Merele care cad pe jos în timpul culesului pot intra în contact cu fecale animale” spune Davida Margolin, professor la Departamentul de Ştiinţe Moleculare, Celulare şi Biomedicale de la Universitatea din New Hampshire.

Frucutul a şi fost clasat de EWG  pe locul 2 al celor mai infectate cu pesticide alimente.

Privind merele de la supermarket, procesarea lor până la a ajunge pe raion este important. Margolin ne spune că dacă spălarea mecanică de acolo nu este executată bine cea de acasă nu va avea niciun efect deoarece nu va penetra ceara.

Sursa: Prevention

Citeşte mai multe despre:   mar

 



Mai multe titluri din categorie

De ce să alegi o bandă de alergat electrică

De ce să alegi o bandă de alergat electrică
Nu mai e necesar să amintim ce beneficii uimitoare produce sportul asupra psihicului și sănătății tale. Principalul inamic al mișcării este comoditatea pe care o simțim atunci când am prefera să stăm...

Iată tot ce trebuie să știi înainte să folosești ulei de canabis

Iată tot ce trebuie să știi înainte să folosești ulei de canabis
Galerie Foto Probabil că ai auzit deja despre produsele pe bază de canabis. Este posibil chiar să cunoști pe cineva care le folosește. Dacă te-ai întrebat la ce folosesc aceste produse, ar trebui să știi că există o serie...

10 tratamente anti COVID-19 stabilite de Comisia Europeană

10 tratamente anti COVID-19 stabilite de Comisia Europeană
Comisia Europeană a stabilit un portofoliu de 10 mijloace terapeutice potențial eficace împotriva COVID-19. Lista este stabilită pe baza unor avize științifice independente și cuprinde în principal...

Raport UNICEF: Efectele CUMPLITE ale pandemiei de COVID-19 asupra sănătății mintale a copiilor

Raport UNICEF: Efectele CUMPLITE ale pandemiei de COVID-19 asupra sănătății mintale a copiilor
Dincolo de simptomele fizice grave pe care le provoacă infecția cu virusul SARS-CoV-2, pandemia are efecte negative severe și asupra sănătății mintale. Mai ales tinerii se confruntă cu anxietate și dep...

Vaccinarea a redus de peste 20 de ori riscul de deces din cauza infecției cu COVID-19 în România

Vaccinarea a redus de peste 20 de ori riscul de deces din cauza infecției cu COVID-19 în România
CNCAV a realizat studiul de eficiență a vaccinării împotriva COVID-19 în rândul persoanelor vaccinate, comparativ cu evoluția persoanelor nevaccinate. Concluzia este că vaccinurile protejează în proporție...

Cele 7 alimente pe care specialiştii nu le recomandă în perioada sarcinii 

Cele 7 alimente pe care specialiştii nu le recomandă în perioada sarcinii 
Galerie Foto Chiar dacă de obicei în timpul sarcinii este recomandat să avem o alimentaţie cât mai variată, din motive de siguranţă e bine să evităm carnea crudă sau negătită suficient, ficatul, sushi, ouăle crude,...

Vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de Pfizer are o eficiență de peste 90% la copii

Vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de Pfizer are o eficiență de peste 90% la copii
Vaccinul anti COVID-19 pentru copii produs de compania Pfizer este sigur și are o eficacitate de aproape 91% în prevenirea infectării în cazul minorilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, arată un studiu...

Un important medicament antiviral a fost distribuit în spitale pentru pacienții cu COVID-19

Un important medicament antiviral a fost distribuit în spitale pentru pacienții cu COVID-19
Ministerul Sănătății anunță că mii de flacoane de Remdesivir au fost distribuite în mai multe spitale din România. Medicamentul este folosit în tratamentul pacienților infectați cu SARS-CoV-2 cu forme medii...

Cum te poate ajuta dieta Rina sa slabesti?

Cum te poate ajuta dieta Rina sa slabesti?
Galerie Foto Celor care doresc sa piarda kilogramele in plus li se ofera o varietate de diete la alegere si totusi, aceasta alegere este destul de dificila de facut. Potrivit nutritionistilor si celor care au incercat-o, dieta Rina...

Cseke Attila cere ajutorul Comisiei Europene pentru un medicament anti COVID-19

Cseke Attila cere ajutorul Comisiei Europene pentru un medicament anti COVID-19
Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, a discutat din nou, miercuri, cu Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară. Cseke a cerut ajutor pentru aprovizionarea...
Serviciul de email marketing furnizat de