x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Cât ne costă o rezervă în spital?

Cât ne costă o rezervă în spital?

de Mirela Dădăcuş    |    24 Mar 2009   •   00:00
Cât ne costă o rezervă în spital?

Tot mai multe spitale publice pun la dispoziţia pacienţilor, cu bani, rezerve moderne, pentru a le face cât mai plăcută spitalizarea.



Preţurile sunt pe măsura ofertei: de la 50 de euro pe zi, o rezervă "modestă", la 200 de euro pe zi un apartament în toată regula.


Confort

În Bucureşti, aproape toate spitalele au  o rezervă privată. La Spitalul Universitar de Urgenţă există câte o rezervă în fiecare secţie. Confortul este deosebit, ambianţa prietenoasă, în conformitate cu exigenţele unui spital de top. Tarifele diferă în funcţie de dotări. Cele mai ieftine sunt 50 de euro/24 ore- rezerva cu unul sau două paturi. Puteţi închiria apartamentul de la etajul 11 contra sumei de 200 de euro/ 24 de ore. Acesta este "dotat" inclusiv cu bucătărie (spaţiu de servit masa) şi anticameră, asigurându-vă şi o panoramă a oraşului. Managerul spitalului, prof. dr Gheorghe Iana, ne-a mărturisit că apartamentul este solicitat mai des de pacienţii cu însoţitori sau cu...pază de corp. Banii plătiţi pe rezerve se folosesc pentru a creşte confortul celorlalţi pacienţi din spital.

Şi la Spitalul de copii "Marie Curie" există cinci rezerve, care pot fi închiriate cu 70 de euro pe zi. Daniel Buzatu, managerul spitalului, ne-a spus că, deşi toate saloanele arată ca o rezervă în urma modernizării  instituţiei, în continuare mulţi părinţi preferă să plătească pentru a sta cu copilul, într-un salon privat. La Spitalul Clinic Filantropia, prima unitate sanitară publică de obstetrică şi ginecologie din România echipată la standarde europene, o rezervă costă în jur de 80 de euro pe zi, în timp ce la Spitalul de Urgenţă Floreasca o rezervă cu un pat costă 50 de euro.

×
Subiecte în articol: rezerva sanatatea noastra rezerv