x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Ce boli ascund amețelile

Ce boli ascund amețelile

29 Mai 2017   •   12:32
Ce boli ascund amețelile

Deși la prima vedere ar putea părea inofensive, în spatele unor banale stări de amețeală se pot ascunde afecțiuni grave. Nu neglija simptomele și mergi la doctor să vezi despre ce este vorba, scrie clickpentrufemei.ro.

Stări de leșin, senzația că obiectele din jur se învârt, respirație greoaie, pierderi de echilibru...Toate astea îți sună familiar? Trebuie să ai în vedere faptul că ai putea suferi de o afecțiune pe care nici n-o bănuiai.

Anemia
Anemia poate provoca stări de amețeală, din cauza cantității mici de oxigen din sângele care irigă organele. În caz de anemie feriprivă, nivelul hemoglobinei - proteina care transportă oxigen în sânge – scade sub cel normal. Suplimentele alimentare cu fier și o alimentele bogate în acest oligoelement rezolvă problema.


Tensiunea arterială oscilantă
Variațiile tensiunii arteriale, adică trecerea bruscă de la tensiune mare la tensiune mică pot fi una dintre cauzele vertijului. Tensiunea arterială oscilantă poate apărea din cauza producției excesive de hormoni la nivelul glandelor suprarenale, a stresului și a deshidratării. Și medicamentele antihipertensive pot da stări de amețeală.

Hipoglicemia
În momentul în care organismul este privat de anumite alimente, din dorința de a slăbi sau în lipsa unei alimentații corecte, concentrația de zahăr din sânge scade. Corpul nu mai are de unde să își ia energia necesară. Pe acest fond, apar amețelile însoțite de cele mai multe ori și de dureri de cap.

×