x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Ceaiurile de plante anti-kilograme

Ceaiurile de plante anti-kilograme

de Magda Marincovici    |    12 Aug 2005   •   00:00
Ceaiurile de plante anti-kilograme

Pilule miraculoase impotriva kilogramelor nu exista. Nici metodele chirurgicale nu rezolva problema siluetei. Insa unele plante s-au dovedit mai eficiente decat medicamentele si bisturiul in lupta cu kilogramele.

Plantele cu proprietati diuretice - papadia, coada-calului, dar si matasea de porumb, cozile de cirese - ajuta la eliminarea apei si la detoxifierea organismului. Este motivul pentru care diureticele sunt aliate de baza in orice cura de slabit.

CEAIUL VERDE. Acesta este deja cunoscut pentru eficienta cu care reduce grosimea tesuturilor adipoase. Practic, ceaiul verde este nelipsit din regimurile de slabit, chiar daca virtutile sale antikilograme sunt inca subiect de controverse intre specialisti. Totusi, ei s-au pus de acord in privinta rolului esential pe care il are ceaiul verde in eliminarea toxinelor.

GUARANA. Este un arbust care creste in America de Sud. Principala lui calitate se numeste cafeina. Este planta care, evidentiata dupa cafea, are continutul cel mai bogat in cafeina. Or, aceasta substanta in doze bine reglate are capacitatea de a "arde" pur si simplu grasimile. De asemenea, gurana isi gaseste locul in majoritarea dietelor, deoarece aportul caloric al acestei plante este foarte redus.

Ceaiul de Java sau Ortosiphon creste in sud-estul Asiei. El este un bun diuretic si un agent care faciliteaza detoxifierea, calitati care il recomanda in majoritatea dietelor de slabit.

Vulturica este o planta careia inca din secolul al XIX-lea i s-au recunoscut calitatile medicinale. Ea reprezinta un diuretic extrem de eficient si lipsit de efecte adverse, prescrisa in cazurile de edeme sau de simptom numit "picioare grele", dar mai ales persoanelor care vor sa slabeasca.

ALGA BRUNA. Ea face parte din categoria aliatilor care taie pofta de mancare. Aceasta calitate, ca si continutul bogat in vitamine si minerale fac extrem de utila aceasta alga celor care vor sa scape de cateva kilograme fara a-si afecta starea de sanatate. Roscova este mentionata frecvent intre plantele bogate in fibre, ce faciliteaza tranzitul intestinal. De mentionat ca roscova se distinge prin continutul in calciu. Astfel, cele doua calitati explica de ce roscova este foarte interesanta pentru supraponderali.

RECOMANDARI
Atentie! Ceaiurile, decocturile din aceste plante nu sunt suficiente pentru revenirea la greutatea normala. Ele devin eficiente cand sunt asociate cu regimul hipocaloric si cu exercitiile fizice executate zilnic. Atunci cand consultam specialistul pentru a ne recomanda regimul care ni se potriveste, vom solicita acestuia sa ne prescrie si plantele care vor completa dieta de slabit. Trebuie retinut ca introducerea in dieta a unei plante noi, in afara celor indicate, si modificarea dozelor prescrise pot compromite nu numai dieta de slabit, dar pot afecta grav starea de sanatate.
×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă