x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei China - Copilul cu trei maini

China - Copilul cu trei maini

07 Iun 2006   •   00:00

Jie-Jie, un copil de doua luni, nascut cu doua maini stangi, a fost supus unei operatii de indepartare a unuia dintre aceste membre, interventia fiind apreciata un adevarat succes, informeaza BBC News Online. Operatia a avut loc ieri la Centrul pediatric din Shanghai. Doctorii s-au decis sa indeparteze membrul care se afla cel mai aproape de torace, dupa ce testele au indicat ca acesta era mai putin dezvoltat. Medicii au declarat ca baietelul va avea nevoie de terapie pe termen lung, pentru ca muschii mainii stangi care i-a ramas sa se dezvolte cum trebuie. Inainte de operatie, medicii nu erau siguri de modul in care ar trebui sa abordeze acest caz, pentru ca exista riscul ca nervii si vasele de sange sa fie afectate grav.

CIUDAT. Jie-Jie a venit pe lume la 1 aprilie intr-un mic spital din provincia chineza Anhui. Baietelul are doar un singur rinichi si este posibil sa aiba, in viitor, probleme la coloana vertebrala.

Doctorul Chen Bochang, seful departamentului de ortopedie din cadrul Centrului pediatric din Shanghai, a catalogat cazul drept "destul de ciudat".

"Nu cunoastem alte cazuri de copii nascuti cu trei maini", a declarat el.

MALFORMATIE. Jie-Jie s-a nascut cu trei maini, dar medicii au reusit sa-i indeparteze una
NORMALITATE. Copilul de 2 luni, dupa operatie

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă