x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Chirurgia blândă a picioarelor

Chirurgia blândă a picioarelor

de Florin Condurateanu    |    21 Ian 2010   •   00:00

Spunea cu năduf un chirurg de vase care opera varice după metoda clasică de stripping, adică prin smulgere: "Curge atât sânge în timpul operaţiei, încât mă trezesc acasă cu sânge şi în pantofi".



Într-adevăr, ai o oarecare repulsie, gândind că metoda clasică de scoatere a venei bolnave de varice se face prin introducerea unui instrument care smulge vena bolnavă precum degetul de la o mănuşă întors pe dos.

Cu această ocazie, se rup vasele colaterale şi nervii, fiindcă vena safenă nu e ca o ţeavă fără legături cu vecinătăţile. De aceea, operaţia de smulgere este sângeroasă, pacientul rămâne internat în spital circa o săptămână, i se administrează o pungă de medicamente şi există pericolul recidivei. Gândiţi-vă însă că profesorul de flebologie, adică de chirurgia venelor piciorului, Horaţiu Angelescu a inventat, în urmă cu 48 de ani, o metodă blândă de chirurgie a varicelor fără sângerări, fără smulgeri cu ruperi de vase şi nervi. Metoda purtând numele prof. dr Horaţiu Angelescu nu necesită internare şi, după intervenţie, în circa o oră, cel operat pleacă acasă pe picioarele lui sau îşi conduce maşina.

O mulţime de personalităţi, printre care miniştri, actori, politicieni, sportivi, s-au operat la prof. Angelescu, beneficiind de metoda lui netraumatizantă şi nu au mai avut recidive. De 48 de ani, de când a inventat această metodă chirurgicală fără agresivitate, prof. Horaţiu Angelescu a vindecat de varice circa 70.000 de oameni, adică a operat civilizat atâţia oameni cam cât intră în Stadionul Steaua, umplut de trei ori.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă