x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Coapse şi abdomen, la bisturiu

Coapse şi abdomen, la bisturiu

de Magda Marincovici    |    17 Mar 2010   •   00:00
Coapse şi abdomen, la bisturiu
Sursa foto: /Thinkstock

Aproape jumătate dintre femei iau în serios operaţia estetică pentru a-şi remodela coapsele şi abdomenul. Potrivit unui sondaj recent realizat la revista Topsante de Harris Interactive, femeile sunt atrase de soluţiile oferite de chirurgia estetică cu scopul de a retuşa micile "defecte" ale corpului.



Astfel, 45% dintre femei iau în calcul foarte serios să recurgă la chirurgia estetică. 71% dintre acestea ar trece la practică, deoarece - zic ele - chirurgia estetică este la modă. Femeile sunt, în funcţie de vârstă, nemulţumite de coapse şi abdomen. Potrivit rezultatelor sondajului, 63% dintre femeile între 15 şi 24 de ani ar dori să-şi modifice conturul coapselor, în timp ce femeile peste 50 de ani sunt mai curând preocupate de abomen.

Totuşi, sondajul relevă faptul că pentru femei redesenarea trupului graţie chirurgiei estetice rămâne un vis. Că aceasta este situaţia o dovedeşte faptul că doar 6% dintre femei au făcut cel puţin o dată în viaţa lor o operaţie de acest gen. Cel mai important obstacol care stopează elanul multor femei de a se urca pe masa de operaţie îl reprezintă complicaţiile medicale. 53% dintre femei se sperie de urmările unei asemenea intervenţii. Al doilea obstacol este preţul, ştiut fiind faptul că medicina estetică este una de lux.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă