x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Contribuţia la asigurările de sănătate, majorată

Contribuţia la asigurările de sănătate, majorată

de Mirela Dădăcuş    |    12 Mar 2009   •   00:00


Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate cer majorarea cotei contribuţiilor la asigurările sociale de sănătate, de la 5,2%-5,5% cât este în prezent, la 6%-6,5%.



Banii vor fi utilizaţi pentru a acoperi mai bine unele programe de sănătate, pentru medicamentele compensate şi cota de participare a ministerului la proiectul de construire a mai multor spitale regionale, a declarat azi Aurel Nechita, secretar de stat în MS.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al CNAS, Augustus Costache, ne-a mărturisit că măsura are în vedere suplimentarea bugetului asigurărilor sociale de sănătate, care în acest an are un deficit de 1, 3 miliarde lei în comparaţie cu 2008.

Potrivit acestuia, o altă variantă luată în calcul de cele două instituţii a fost şi posibilitatea aplicării cotei de contribuţie pe dividendele realizate de societăţile comerciale şi pe veniturile obţinute din drepturile de autor. "Sunt două variante la care ne gândim, însă nu ştim cum va arăta în final legislaţia. Decizia aparţine Guvernului", a mai spus Augustus Costache.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă