x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Cu cateva ace scapi de stres

Cu cateva ace scapi de stres

01 Apr 2004   •   00:00

Potrivit medicinei orientale, stresul este indus de un dezechilibru energetic intern.

Cand circulatia energiei interne este perturbata aceasta se resimte in starea de sanatate a corpului. In aceste cazuri, omul spune adesea ca e stresat. Specialistii in acupunctura remediaza acest dezechilibru in doi timpi.

In primul rand, trebuie stabilite simptomele stresului. In al doilea rand, este necesara o evaluare globala a pacientului, deoarece acest tip de medicina venita din China are ca scop nu numai ameliorarea simptomelor, cat mai ales tratarea cauzelor care provoaca stresul.

Specialistul in acupunctura porneste de la faptul ca stresul reprezinta o tulburare a echilibrului energetic al individului. Acest dezechilibru energetic afecteaza organele interne si se manifesta in exterior prin insomnie, anxietate, nervozitate si, in final, prin starea de stres. Acupunctura are, in acest context, misiunea de a repune in echilibru energiile bulversate de stres.

Specialistul in acupunctura va analiza toate starile: teama, furia, frica, tristetea. Bilantul efectuat de specialist ii permite acestuia sa precizeze care sunt cauzele si sa aleaga punctele in care va actiona. Doctorul Corneliu Moldovan, directorul medical al Centrului National de Acupunctura si Homeopatie, precizeaza ca „specialistul aplica un tratament personalizat, in functie de pacient".

De asemenea, doctorul Moldovan recomanda acupunctura, deoarece ne scuteste de efecte secundare. (Magda Marincovici)


Avantajele acupuncturii

British Medical Association sustine ca tehnica acupuncturii si-a dovedit eficacitatea in stari de voma, migrene si in sevrajul tabacic. De asemenea, s-a dovedit eficienta in ameliorarea starilor alergice, afectiunilor nasului, gatului si urechilor, a durerilor reumatismale si dentare, a unor afectiuni digestive, ale ficatului , in boli de piele, hipertensiune arteriala, incontinenta urinara... Rezultate pozitive s-au inregistrat in aplicarea acupuncturii in cazul femeilor insarcinate. La nastere, tehnica acupuncturii este folosita pentru a reduce intensitatea durerilor si a provoaca dilatarea, reducand efortul femeii pentru aducerea pe lume a pruncului. Dupa nastere, prin actionarea unor puncte speciale mamele isi pot alapta mai mult timp copiii. Acele nu dau rezultate insa in cazul bolilor organice, a infarctului miocardic, sau al unui cancer.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă