x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Cum să te protejezi de bacterii și virusuri iarna

Cum să te protejezi de bacterii și virusuri iarna

19 Dec 2016   •   12:33
 Cum să te protejezi de bacterii și virusuri iarna

Germenii şi bacteriile sunt peste tot. Dacă în organism se găsesc bacterii esențiale pentru funcționarea sa, există alte tipuri de agenți patogeni care în apă, sol sau aer, dar şi pe obiectele cu care intrăm în interacţiune. Acestea pot provoca afecţiuni serioase, dacă nu ştim cum să ne protejăm, scrie clicksanatate.ro.

O igienă riguroasă

Primul punct de transmitere a virusurilor și a bacteriilor sunt mâinile. Prin intermediul mâinilor virusurile şi bacteriile se pot lua de peste tot, de la butonul de lift, până la bara din autobuz. Ca să te aperi, trebuie să te speli pe mâini de mai multe ori pe zi, cu apă şi săpun. Este un mod simplu de împiedica transmiterea virusurilor şi bacteriilor.

Spălatul mâinilor ar trebui să fie obligatoriu după ce foloseşti toaleta, după ce mergi cu mijlacele de transport în comun ţşi înainte de mese. Dacă nu ai posibilitatea să te speli pe mâini, poţi să foloseşti un gel antibacteran sau şerveţele antibcateriene.

Un lt mod simplu este de a ţine mâna la gură atunci când strănuţi şi când tuşeşti.

Bacteriile se pot ascunde şi în aaprtaele de aer condiţionat, de aceea este foarte important ca filtrele să fie curăţate cu regularitate. Astfel, este evitatată răspândirea acestora.

×
Subiecte în articol: germeni bacterii iarna virusuri