x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Din aprilie se reia vaccinarea BCG

Din aprilie se reia vaccinarea BCG

08 Feb 2010   •   00:00

Ministrul Sănătăţii, CSEKE Attila, a decis sistarea utilizării vaccinului BCG (imunizare împotriva tuberculozei) cu termen de valabilitate depăşit, chiar dacă acesta a primit iniţial prelungirea acestuia.



Vaccinarea nou-născuţilor va fi reluată, în luna aprilie a.c., atunci când Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino, producătorul vaccinului anti-TBC, va pune în funcţionare noua linie tehnologică pentru reluarea producţiei.

Ministerul Sănătăţii menţionează că sănătatea nou-născuţilor care au fost vaccinaţi până în prezent cu vaccinul existent în maternităţi nu a fost prejudiciată, vaccinul fiind un produs biologic corespunzător.

De asemenea, stoparea vaccinării până în luna aprilie nu va aduce prejudicii nou-născuţilor, deoarece vaccinul se poate administra până la vârsta de 10 luni, ca urmare toţi copiii care au rămas nevaccinaţi vor fi imunizaţi atunci când va fi pus pe piaţă noua producţie. Reprezentanţii Institutului "Cantacuzino" apreciază că în aprilie vor fi gata primele 800.000 de doze de vaccin împotriva tuberculozei.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă