x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Endocrinologie - Nu se slabeste pompieristic

Endocrinologie - Nu se slabeste pompieristic

de Florin Condurateanu    |    16 Apr 2006   •   00:00

RESPIRA ADANC
Multe femei, dar si barbati se reped cu un elan demn de o cauza mai buna sa slabeasca, urmand diverse retete de slabire publicate la kilogram in reviste, ziare, suplimente.
RESPIRA ADANC
Multe femei, dar si barbati se reped cu un elan demn de o cauza mai buna sa slabeasca, urmand diverse retete de slabire publicate la kilogram in reviste, ziare, suplimente. Si dupa ce se infometeaza, si dupa ce-si cantaresc la zecimala felia de paine si bucatica de carne se bucura ca au scapat de ceva kilograme. Dar bucuria nu dureaza mult, fiindca, incheind cura de slabire, peste putina vreme nu numai ca ajung la vechea greutate, dar constata cu amaraciune ca devin chiar mai grasi ca inainte de cura de slabire.

Profesor dr. Constantin Dumitrescu atrage atentia ca o cura de slabire trebuie sa fie condusa de un specialist in nutritie si nu trebuie facuta cu hei-rup. In timpul curei, cand omul slabeste, i se reduc si cheltuielile metabolice. Scade masa musculara, scad si nevoile metabolismului de baza. Dupa cura omul incepe sa manance, insa nevoile metabolice raman o mai lunga perioada scazute, ca urmare a dietei de slabire. Revenirea necesitatilor metabolice la nivelul dinaintea curei se face cu incetineala. Asa ca, dupa cura, omul mananca normal, dar nevoile metabolismului sunt mici si aproape tot ce mananca se depune ca grasime. Asa se face ca, dupa o cura de slabire, foarte multi se trezesc mai grasi decat cand au inceput infometarea si restrictia la hrana. Curele de slabire nu trebuie sa fie pompieristice si de cursa lunga. Nu se reduce la zero painea, ci se portioneaza. Se impart in portii mici mai ales grasimile si dulciurile.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă slăbire